kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'li otomotivciler azarı yiyince jetleri satılığa çıkardı

22.11.2008
ABD merkezli otomotiv şirketlerinin yöneticileri Kongre'den "Özel jetle gelip para istiyorsunuz" azarını işitince jetleri satılığa çıkardı. Ford, 5 jeti için teklif toplamaya başladı..
Ford Motor yönetimi geçtiğimiz günlerde Kongre'den para talep etmek için özel jetleri ile Washington'a gelince Kongre üyelerinin, "Önce jetlerinizi satın daha sonra para istersiniz" eleştirisi ile karşılaşmıştı. Önceki gün Ford yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre şirketin 5 jetlik filosu satılığa çıkarıldı. Şirket yetkilileri jetleri satılığa çıkarmalarının nedeni olarak da Kongre tarafından yapılan eleştirileri gösterdi. GM de yaptığı açıklamada leasing yoluyla kiraladığı 5 jetten 3'ünü kiralama şirketine geri vermeyi düşündüğünü belirtti. Sözcü açıklamasında zaten bu jetleri yüksek maliyetleri nedeniyle kullanmadıklarını kaydetti. Chrysler ise jetler konusunda açıklama yapmadı.

HEPSİ JETLE GELDİ
ABD'de Detroit merkezli otomobil üreticileri Ford, Chrysler ve GM'in CEO'ları Alan Mulally, Robert Nardelli ve Rick Wagoner geçtiğimiz hafta endüstrinin kaldığı zor durumdan çıkabilmesi için 25 milyar dolarlık devlet kredisi talebiyle Kongre'yi ziyaret etmişti.

SATIŞ 25 YILIN DİBİNDE
Ziyarete 3 CEO da ayrı ayrı şirketin özel jetleri ile gelince Kongre üylerenin sert eleştirilerine maruz kalmışlardı. Cuma günü Ford şirketinden yapılan açıklamya göre jetlerin satışı için bütün opsiyonların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada 2005'te şirketin özel jet sayısının 9'dan 5'e indirildiği kaydedildi. Şirketin sözcüsü, "Ford'un önceliği değişim planını yürütmeye devam edebilmektir. Ve hiçbirşeyin bunu engellemesini istemiyoruz. Hava ulaşımımızda daha az maliyetli çözümleri de bulmayşa çalışıyoruz" dedi. Yaşanan durgunulk nedeniyle ABD'deki otomotiv satışları son 25 yılın en düşük seviyesine inmiş bulunuyor.