kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket haberleri

22.11.2008
Hükümet 2-B'den 25 milyar $ bekliyor
Kaynak arayışını artıran hükümet 2B'lerle ilgili yeniden çalışma başlattı. Üzerinde şehirleşmenin yaşandığı, ancak aslı orman arazisi olan toplam yaklaşık 5 milyar metrekarelik alanın satışa çıkarılması için hazırlıklar son aşamada. Anayasa değişikliğinden sonra 2-B arazileri farklı yöntemlerle değerlendirilecek. 45 bin hektar büyüklüğündeki satılacak arazilerin il il listesi, satış şekli ve fiyat belirleme sistemi bu haftaki Para dergisinin kapak konusunu oluşturuyor.

İcradan satılık Alaska Frigo fabrikası
Bir zamanlar sadece sinemalarda satılan,son döremde marketlere de giren Alaska Frigo'yu üreten Türkiye'nin ilk sanayi tipi dondurmacısı Alaska Gıda zor durumda. Alaska Gıda'nın, İstanbul Sefaköy'deki fabrikası ve içindeki makine parkı 1. İflas Müdürlüğü tarafından 7.2 milyonYTL muhammen bedelle satılığa çıkarıldı. Satış için ilk ihale Sultanahmet Adliye Sarayı'nda 26 Aralık 2008 Cuma günü saat 11'de yapılacak. Ayrıntılar Para dergisinde.

42 milyon kişiye her yıl 63 YTL verildi
Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yerel seçimler yaklaşırken tartışmaları alevlendiren sosyal yardımlarla ilgili resmi verileri açıkladı. AKP'nin 6 yıllık iktidarı döneminde, 42 milyon kişiye, 2.6 milyar YTL yardım yapıldı. Bir başka deyişle, 42 milyon vatandaşın cebine her yıl 63 YTL konuldu. Yardımlara 2003'te hız verildi. Bu yardımların toplam tutarı yaklaşık 2 milyar 611 milyon YTL oldu. Hülya KARABAĞLI / ANKARA

İstanbul Kalkınma Ajansı kuruldu
Hükümet 23 ili kapsayan 8 bölgede kalkınma ajansı kurdu. Kalkınma ajanslarından biri İstanbul merkezli ve sadece İstanbul'u kapsayacak. Karaman ve Konya'yı Konya, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı Samsun, Bayburt Erzincan ve Erzurum'u Erzurum, Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van'ı Van, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'i Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'i Diyarbakır merkezli kalkınma ajansları kapsayacak.

Akaryakıta ani denetim baskını

Akaryakıt sektörü, Maliye Bakanlığı denetim elemanları tarafından ani denetime tabi tutuldu. Rafineri ve akaryakıt dağıtım şirketlerine giden Maliyeciler, marker ve fiili envanter çalışması yaptı. 60 gelirler kontrolörü, 140 vergi denetmeninin de yardımıyla, Perşembe günü 16 ildeki akaryakıt tesislerine ve depolarına giderek, sayıma başladı. İnceleme, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırıkkale, Batman, Trabzon, Antalya, Artvin, Tekirdağ, Bursa, Çanakkale, Mersin, Gaziantep, Hatay, Mardin ve Samsun'da 60 noktada gerçekleştirildi.

Göztepe'nin yeni başkanı İmam Altınbaş
Göztepe Spor Kulübü Derneği'nin Genel Kurulu'nda Başkanlığa Altınbaş Holding Başkanı İmam Altınbaş seçildi. İşadamlarından destek isteyen Altınbaş, spor ekonomisi alanında da Türkiye'ye örnek olacak model için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Altınbaş, Turkcell Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da mücadele edecek Göztepe'nin, İzmir'in tanıtımına ve ekonomisine büyük fayda sağlayacağını söyledi.