kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket turu

23.11.2008
ESA, Turkcell'i en iyi sponsor seçti
Turkcell, European Sponsorship Association (ESA) tarafından "Topluma Fayda Sağlayan Sponsorluk Projeleri" dalında düzenlenen yarışmada Kardelenler Projesi'yle büyük ödülü kazandı. Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell'in, Brüksel'de yapılan gala gecesinde ESA'dan ödül alan ilk Türk şirketi olduğu vurgulandı. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, yaptığı değerlendirmede, ilk kez bir Türk şirketinin bu ödüle layık görüldüğüne işaret ederek, Kardelenler Projesiyle aldıkları ödülle Türkiye adına büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Ataşehir'e komşu arazi Ağaoğlu'nun

"Kriz ortamında durmak ülkeye zarar verir, yatırımlarımızı sürdüreceğiz" diyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ve Ataşehir'in doğu bölgesinde yer alan arsa için yapılan ihaleyi en yüksek teklifi vererek kazandı. Ataşehir Migros yanında bulunan iki ayrı parsel için yapılan ihalede, Ağaoğlu Şirketler Grubu biri 20 bin 44 metre kare, diğeri ise 4 bin 367 metre kare olmak üzere toplam büyüklüğü 24 bin 411 metrekareyi bulan arsa için 35 milyon 320 bin YTL ödeyecek.

PETDER'e motor yağı toplama yetkisi
Petrol Sanayi Derneği (PETDER), Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemelere göre ülke genelinde atık motor yağlarının toplanması ve lisanslı tesislerde ürün/enerji olarak geri kazanımı veya bertarafının sağlanması konularında yetki aldı. Bakanlığın düzenlemesi ile atık motor yağları sadece "Motor Yağı Üreticisi" veya "Yetkilendirilmiş Kuruluşlar" tarafından toplanarak kategorilerine göre işlem görmek üzere "Lisanslı İşletmelere" teslim edilecek. PETDER'in ilk dokuz ayda topladığı 12 bin 74 ton atık motor yağı, 72 bin nüfusun 1 yıllık elektriğine eşit.

Fiat'tan öğretmene özel kampanya
Fıat Binek ve Ticari Araçlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen ve yıl sonuna kadar kesintisiz sürecek indirimli satış kampanyası ile hem emekli hem de halen aktif olarak görev yapan ilköğretim, lise, dershane ve üniversite öğrenim görevlilerine indirim imkanı sunuyor. Bağlı bulundukları eğitim kurumlarından alacakları çalışma belgesi veya emekli kartı ile Fiat bayilerine başvuracak öğretmenler, binek ve ticari araç modellerini, 4 bin 200 YTL'ye varan indirimlerle satın alabilecekler.

BSH, 1 milyonuncu makinesini üretti
Beyaz eşya üreticisi BSH, Çerkezköy'de 2007'de kurulan bulaşık makinesi fabrikasında, 1.5 yıl içinde üretimini 1 milyona ulaştırdı. Geçtiğimiz günlerde 1 milyonuncu bulaşık makinesi üretimini gerçekleştiren BSH, 2008'in ilk 9 aylık dönemindeki üretimini, geçen yıla oranla yüzde 37 artırdı. İç pazarda da satılan bulaşık makineleri, Güney Amerika, Asya, Avrupa, Uzak Doğu, Güney Afrika gibi dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor.