kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

02.11.2008
Krizin son mağduru terk edilen köpekler
Küresel finans krizi evcil hayvanları da vurdu. Tayvan'da ekonomik krizin yeni mağdurları, artık bakımı külfetli olduğu için sahipleri tarafından terk edilen köpekler oldu. Hayvanları Kurtarma Örgütü yetkilileri, borsanın düştüğü ve işsizlik oranının arttığı Tayvan'da giderek daha çok köpeğin, giderleri azaltmaya çalışan sahipleri tarafından sokağa bırakıldığını belirtti. Başkent Taipei'de yetkililerin, hayvanların terk edilmesini önlemek için köpekleri ve sahiplerini takibe aldığı, hayvanlarını terk edenlere para cezası öngörüldüğü kaydedildi.

Korumacı politika sorunları derinleştirir
Avustralya asıllı ABD vatandaşı medya patronu Rupert Murdoch, gelecek ABD başkanının küresel finansal krizle mücadelede korumacı ticaret politikaları izlemekten kaçınması gerektiğini söyledi. The Weekend Australian gazetesine demeç veren Murdoch Çin'den yapılan ithalat mallarına yeni gümrük vergisi konulmasının, küresel ekonomideki yavaşlamayı kötüleştirecek ticaret savaşına yol açacağı uyarısında bulundu.

Porsche de üretime ara verecek
Dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Alman otomotiv sanayisindeki sıkıntılar, tanınmış spor otomobil üreticisi Porsche'yi de vurdu. Porsche sözcüsü, Zuffenhausen'deki fabrika çalışanlarının Noel tatilinin 3 gün daha uzatılacağını ve fabrikada 22 Aralık 2008 tarihinden 9 Ocak 2009 tarihleri arasında üretimin durdurulacağını bildirdi.

ABD'de bir banka daha kapandı
ABD'nin Florida eyaletinde bir banka kapandı. Freedom Bank, bu yıl kapanan 17'nci banka oldu. Federal Mevduat Sigorta Fonu'nun (FDIC), el koyduğu bankanın 287 milyon dolar varlığı ve 254 milyon dolar mevduatı bulunuyor.Bankanın mevduatları, Fifth Third Bank'a devredilecek. FDIC, Freedom Bank'ın fona maliyetinin 100 milyon dolar olacağını tahmin etti.

Wall Street bir ayda 2.5 trilyon dolar eridi
ABD'de neredeyse tüm borsaları temsil eden "Dow Jones Wilshire 5000 Bileşik Endeksi''ne göre, hisselerin değeri bir ayda 2.5 trilyon dolar eridi. Endeks ekimde yüzde 17.7 değer kaybetti ve bu yüzde 23 değer kaybettiği Ekim 1974'ten bu yana en kötü ay oldu.