kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'yı gerdiler

BİLGE ESER
01.11.2008
Seçimlere iki gün kala anketlerdeki farkın yüzde bire inmesi ve Cumhuriyetçiler'in kişisel saldırıları Demokrat adayı gerdi. Sinirleri bozulan Obama, ilk kez gazetecilere bağırdı..
ABD seçimlerinde sandığa iki gün kala tansiyon yine had safhaya yükseldi. Bunun nedeni ise Cumhuriyetçi Parti'nin Demokratlarla son haftalardaki 12 puanlık farkı kapatması. Farkın kapanması soğukkanlılığıyla tanınan Demokratların adayı Barack Obama'nın bile sinirlerini gerdi. Sertleşen Obama, Ohio'da rakibi John McCain'i 'çamur atmakla' suçladı, Chicago'da ise gazetecileri azarladı. Reuters/Zogby'nin ortak anketinde McCain'in oy oranı yüzde 47'ye çıkarken, Obama ise yüzde 48'de kaldı. Bu sonuçlar, "McCain atağa mı geçti?' sorusunu akıllara getiriyor" şeklinde yorumlandı.

GAZETECİLERİ KOVDU
Son anketler üzerine gerilen Obama, önceki gün Missouri'de, "Çirkin saldırılara hazırlıklı olun. Üzerimize her türlü çamuru atacaklar. Ama biz savaşacağız" şeklinde konuştu. Bugüne kadar hiç öfkeli görünmeyen Obama, Chicago'da ise gazetecilere bağırdı. Cadılar Bayramı nedeniyle özel kostümleri içindeki kızı Sasha ile komşularını gezen Obama, kendisini izleyen gazetecilere "Artık yeter. Görtüntüleri aldınız. Rahat bırakın" diye patladı. Bir televizyon ekibini ise, "Otobüsünüze binin ve gidin" diyerek kovdu.

DALGA GEÇTİ
Morali düzelen McCain'e bir destek de "Terminatör"den geldi. Ohio'daki mitinge katılan Kaliforniya Valisi Arnold, "Ben sadece filmlerde oynadım. McCain ise gerçek bir kahraman" derken Obama ile dalga geçti. "Bence kaslarını güçlendirmeli. Ona bazı hareketler yaptıracağım. Böylece fikirleri de biraz etlenmiş olur" dedi.

48 %OBAMA
47 %McCAIN
Haberin fotoğrafları