kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SABAH'ın duyurduğu haber üzerine kamyonla ayakkabı gönderildi.

Bir çift ayakkabı onları mutlu etti

Yalçın BEL - SABAH
01.11.2008
SABAH'ın gündeme getirdiği okuldaki dram üzerine yardım yağdı. Canan, ayakkabıyı giyip "Çok mutluyum" dedi..
Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı, il merkezine sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Hereke mahallesindeki Nuh Çimento Vatan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin yürek sızlatan dramlarını 'Medeniyete yakın, insanlığa uzak' başlığıyla SABAH gündeme taşımıştı. Suyu akmayan okulda çamur içinde öğrenim gören, maddi imkânsızlıklar içinde naylon ayakkabı, yırtık çorap ve terliklerle çamur deryası içinde dere tepe aşarak sınıflarına ulaşan ve minik elleriyle hizmetli bulunmadığı için okullarının temizliğini yapan çocukların yüzü gülmeye başladı.

1100 AYAKKABI GÖNDERDİ
Muya Terlikleri'nin ortaklarından, yönetim kurulu üyesi Özkan Acar, haber üzerine okulda öğrenim gören tüm öğrenciler için bin adet ayakkabı sözü vermişti. Acar, verdiği sözden 100 adet fazlasıyla tam 1100 ayakkabıyı okula gönderdi. Cuma günü son derste kamyonla okula ulaşan ayakkabılar, okul idaresine teslim edildi. Son sınıf öğrencilerinin okula taşıdığı ayakkabı kutularını, minik yürekler sevinç dolu gözlerle izledi. Ayakkabılar, pazartesi günü sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere dağıtılacak. Ancak minikler arasında bulunan 7 yaşındaki Canan, ilk gün ayakkabısına kavuştu. Canan Tunç 6 çocuklu bir ailenin en küçüğü. Ayak numarası 28 olduğu halde ablasına ait 38 numara ayakkabı ile okula gelip giden, Canan'a bugüne kadar ailesi bir çift yeni ayakkabı alamadı. Ablalarının küçülen ayakkabılarını giymek zorunda kalan Canan'a 7 yaşında sahibi olduğu kendi ayakkabısını 'öğretmenleri' giydirdi.

SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
28 numara bordo ayakkabısı kendisine 10 numara büyük gelen ayakkabı çıkartılarak giydirilen Canan, hayatının en mutlu anını yaşadı. Yaşadığı sevinçle sürekli gülen minik Canan, yeni ayakkabılarıyla evinin yolunu tutarken duygularını "Çok ama çok mutluyum" diye ifade etti. Okulda bayram havası yaşatan ayakkabı sevinci kırmızı ayakkabı isteyen 8 yaşındaki Sevgi Zariç'i de hayallarine kavuşturdu. Minik kız için bir çift kırmızı ayakkabı gönderildi. Pazartesi günü kırmızı ayakkabısına kavuşacak olan Sevgi, "Rüyalarımda hep kırmızı ayakkabı giydiğimi görüyordum. Mutluyum" dedi. Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de öğrencileri sağlık taramasından geçireceklerini duyurmuştu. Sözer de sözünde durdu ve çamur deryası içindeki okullarında hizmetli bulunmadığı için temizliklerini kendileri yaptıkları için sürekli hastalanan çocuklarda sağlık taraması başlattı. İl Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı sağlık ekipleri okula giderek 890 öğrenciyi taramaya aldı.
Haberin fotoğrafları