kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TOKİ, 162 karakol için anlaşma yaptı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
01.11.2008
Aktütün Karakolu'na saldırının ardından gündeme gelen "yüksek güvenlikli karakol" yapımı için Erdoğan'ın talimatı ile TOKİ devreye girdi..
Aktütün Karakolu'na yönelik terörist saldırının ardından gündeme gelen "yüksek güvenlikli karakol" inşası için düğmeye basıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile TOKİ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu ve Güneydoğuda belirlediği öncelikli geçiş noktalarında 162 karakolun yapımını üstlenecek. Genelkurmay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOKİ arasında kısa süre önce yapılan görüşmeler sonucunda 350 milyon YTL bütçe hazırlandı. Genelkurmay, şimdiye kadar askeri lojman ve tesis yapımı konusunda performansından memnun olduğu TOKİ'nin, karakol yapımına da başlamasına sıcak baktı. Buna göre TOKİ, güvenilir ve hızlı iş yapma becerisine sahip müteahhitleri seçecek. Genelkurmay ise karakol binası yenilenecek bölgelerde iş alan müteahhit firmalarını çalışanları ile makine ve ekipmanlarının güvenliğini temin edecek.

ARSA KARŞILIĞI
Karakol yapımları için Genelkurmay ile sürdürülen görüşmelerde, "finansman paketi" üzerinde de duruldu. Varılan mutabakata göre, güvenlikli karakol inşası için TOKİ'ye, Silahlı Kuvvetler'e tahsisli arazilerden ihtiyaç fazlası olanlar ile kentsel gelişme projesine uygun hazine arazileri verilecek. Ayrıca bütçeden de nakit desteği sağlanacak. Karakollarda, hizmet binası, yatakhane, yemekhane, sosyal donatı tesisi, banyo bulunacak. Ayrıca, etrafına güvenlik duvarı çekilecek. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün Karakolu'na yönelik terörist saldırının ardından geçtiğimiz ay düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında bazı sınır karakollarının taşınacağını açıklamıştı. Terörle mücadelenin yürütüldüğü 2. Ordu sorumluluk alanında 865 üs bölgesi bulunduğu belirtilmişti. Üs bölgeleri içinde, sıcak temas riski en yüksek olan 162 karakolun öncelikle yapımı öngörüldü. Ödenek planlaması nedeni ile yıllara yayılan yeni karakolların inşasını TOKİ en geç 1.5 yılda tamamlayacak.