kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'den yeni program

ŞENOL ATEŞ - ANKARA
01.11.2008
CHP program taslağında, büyük kentlerde 'aile sigortası', kırsal kesimde 'vatandaşlık hakkı ödemesi' uygulamasına geçilerek yoksulluğun ortadan kaldırılması öngörüldü..
Aralık ayı içinde yapılması planlanan program ve tüzük kurultayına hazırlanan CHP'de, yeni program taslağı ortaya çıktı. Taslakta, yoksulluğu ortadan kaldırma ve sosyal refah devleti için formül açıklandı. Taslakta, büyük kentlerden başlayarak 10 yılda tüm ülkeyi kapsamak üzere aile sigortası uygulaması başlatılacağı, eşzamanlı olarak kırsal kesimde de en yoksul aileleri hedef alacak 'vatandaşlık hakkı ödemesi' uygulamasına geçileceği belirtiliyor. Program taslağının diğer önemli başlıkları şöyle:

* "Etnik Duyarlılıklar Ulus ve Üniter Devletimizin Zenginlikleridir'' ana başlığı, "Farklı Kültür Kümeleri Eşit Toplum'' başlığı altında ise CHP'nin farklı kültür kümelerinin devlet, yasalar ve kurumlar önünde eşit olduğu, çoğulcu demokrasi anlayışı ile hepsinin eşit olarak kucaklandığı, fırsat eşitliğinin hepsine yeterince eş ölçüde sağlandığı eşitlikçi, çoğulcu, çağdaş bir toplum anlayışını savunduğu belirtiliyor. Taslağın, "Bireysel Kültürel Haklara Saygı, Ulus Devletimizin ve Demokrasinin Gereğidir'' ana başlığı altında ise "Etnik kimlik bir şereftir'' ve "Asimilasyon değil, entegrasyon öneriyoruz'' deniliyor.

* Anadilin kültürel diyaloğun, resmi dilin ise siyasi birliğin aracı olduğu vurgulanıyor. .

DİYANETE MAKYAJ
*
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılması bölümü şöyle: "İnanç dünyasına ait ilişkiler ve her türlü dini hizmetler sivil toplum sorumluluğuna devredilinceye değin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; İslam'ın farklı mezheplerine farklı yaklaşmaması, bünyesine katılmak isteyen her mezhebe açık yapılanmaya yönelmesi, bünyesinde yer almak istemeyen mezheplerin ise devletin eşit desteğinden yoksun bırakılmaması hedeflenecek.''

* "Cemevleri Devletten Eşit Destek Alacak'' başlığı kapsamında, Alevi-Bektaşi inancını paylaşan yurttaşların yaygın ibadet, dini hizmet ve kültür merkezleri olan cemevlerinin de devletin camilere sağlamakta olduğu destekten eşit düzeyde yararlanmasının sağlanacağı belirtiliyor.