kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adlı Tıp muayenesi 9 ay sonra yapıldı

Ersan ATAR / ANKARA
01.11.2008
Tacize uğrayan B.Ç. Adli Tıp Kurumu yerine üniversiteye sevk edildi. Kemik yaşı kayıtları kayboldu. Avukatı hiçbir şeye itiraz etmedi..
Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in, 14 yaşındaki B.Ç.'ye yönelik cinsel istismarı nedeniyle yargılandığı davanın dosyası, yargılamanın her aşamasının Üzmez'in lehine işlediğini ortaya koydu. Tahliye, sadece Adli Tıp'ın "ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" yönündeki tespiti içeren rapora dayandırıldı. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre Üzmez'in tahliyesini, Adli Tıp Raporu'nun yanı sıra yargılama aşamasındaki diğer işlemler de sağladı. İşte tahliye öncesindeki işlemler:

NEDEN BEKLENDİ?
B.Ç.'nin istismara uğradığı dönem iddianameye; 2008 Ocak ve Şubat ayları olarak yansıdı. Savcılık iki aylık bir soruşturma sonunda davayı açtı, ancak bu aşamada B.Ç. hakkında kapsamlı bir rapor alınmadı. Yargıtay, cinsel istismarın Adli Tıp raporu olmadan, sadece üniversite veya benzeri sağlık kuruluşu raporlarıyla yetinilerek ispatlanmaya çalışılmasını yeterli görmezken, B.Ç. öncelikle Uludağ Üniversitesi'ne sevk edildi. Farklı tarihlerde üç kez muayene edildi. Son muayenesi 11 Temmuz'da yapıldı. Mahkeme, Yargıtay'daki uygulamaya göre zorunlu olan Adli Tıp'a sevki 9 ay sonra yaptı. B.Ç. yaşadığı olaylardan ancak 9 ay sonra Adli Tıp'ta muayene edildi. Adli Tıp'tan da "Üniversitedeki muayenelerde var olan ruhsal bozukluklar zail olmuş (geçmiş)" raporu çıktı. Hüseyin Üzmez ikinci duruşmada tahliye oldu. Birinci duruşmada sadece B.Ç. dinlendi. İkinci duruşmada ise Üzmez'in avukatları 3 tanık dinletti. B.Ç. lehine ise ifade verecek hiçbir tanık ismi bildirilmedi. B.Ç.'nin avukatı Adli Tıp raporu, Üzmez'in tahliye talepleri, B.Ç.'nin 15 yaşını doldurmuş olduğu veya benzeri iddialara karşı hiçbir itirazda da bulunmadı. Öte yandan konuyla ilgili Meclis de devreye girdi. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun çocuk hakları için oluşturduğu alt komisyon perşembe günü Sosyal Hizmetler ve Çacuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış'ı dinleyecek. Barış, komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak