kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket turu

01.11.2008
Darty'den hafta sonu kampanyası
Yeni mağaza açılışlarında indirimlerle dikkati çeken Darty, bu hafta sonuna özel kampanya düzenledi. Türkiye genelindeki tüm Darty mağazalarında geçerli olacak kampanyayla, dizüstü bilgisayardan LCD TV'ye, bulaşık makinesinden cep telefonuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla satışa sunulacak. Hafta sonu kampanyasında Sony Full HD 102 ekran LCD TV, 2.499 YTL yerine 1.799 YTL'den satılacak. Diğer kampanyalı ürünler arasında dizüstü bilgisayarlar yer alıyor.

TEB'in 9 aylık kârı 167 milyon YTL
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), yılın ilk 9 ayında toplam konsolide aktifleri yüzde 24 oranında büyüyerek 17.3 milyar YTL'ye ulaştı. TEB'in konsolide net kârı, geçen yılın aynı dönemine oranla % 46 artarak 167 milyon YTL olarak gerçekleşti. Banka çıkarılmış sermayesini kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak üzere 345 milyon YTL artırarak ödenmiş sermayesini 1.1 milyar YTL'ye yükseltti. Bunun sonucunda konsolide özkaynak toplamı 1.49milyar YTL'ye çıktı. Toplam aktifler içinde %65'lik paya sahip olan krediler 2008'de yüzde 31 oranında artarak 11.2 milyar YTL'ye, mevduat ise yüzde 32 oranında artarak 10.8 milyar YTL'ye ulaştı.

Temsa filoları takip sistemi ile donattı
Sabancı Holding'e bağlı Adana'da kurulu otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreticisi Temsa Global AŞ, filoların etkin yönetimi ve denetimi için Mitsubishi Fuso Canter'i araç takip sistemi ile donattı. Temsa Global'den yapılan açıklamaya göre, filo yöneticileri, araç takip sistemli Fuso Canter'ler ile filolarını tek bir merkezden takip edebiliyor. Sistem, kilometre, yakıt, konum, hız, hız aşımı gibi temel bilgileri filo yöneticilerine anında ulaştırıyor. Kasa kapılarının ne zaman açıldığı öğrenilebiliyor.

Traktör satışlarında daralma bekleniyor

Başak Traktör Satış ve Pazarlama Direktörü Ömer Soydan, bu yıl 27 bin satış rakamlarına ulaşması beklenen traktör sektöründe 2009'da yüzde 15'lik daralma beklediklerini söyledi. ABD'de başlayan küresel finansal krizin traktör sektöründe de belirsizliğe yol açtığını belirten Soydan, şöyle konuştu: "Kriz reel sektöre tam anlamıyla yansımasa da alıcıların kararlarını etkilemeye başladı. Üreticiler traktör alırken daha çok düşünmeye başladı. Dolar ve Euro'daki oynamalar üreticiler olarak bizde de bir takım soru işaretleri doğurdu. Yüksek stoklar tutmuyoruz."

Carrefoursa'dan 'çevreci alışveriş'
Hipermarket zincirlerinden CarrefourSA, ÇEVKO Vakfı işbirliği ile mağazalarında "Çevreci Alışveriş Dönemi"ni başlattı. Proje, 30 Ekim'de CarrefourSA Maltepe Park Mağazası'nda, Tiyatro oyuncusu Tuluğ Çizgen'in de "çevreci alışveriş" ve açılışla başladı. Artık CarrefourSA, mağazalarında ÇEVKO Vakfı işbirliği içerisinde yaptığı görsel yeni düzenleme ve bilgilendirici notlarla tüm müşterilerine aldıkları ürünün ambalajı ve o ambalajı ne şekilde geri kazanabileceği konusunda bilgiler verecek.