kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İtalyan Brioni’nin takım elbiselerinin fiyatı 3 ila 10 bin dolar arasında değişiyor.

New Yorklu tadilat, Türkler özel dikim için kuyruğa girdi

Pınar ÇELİK - EKONOMİ
01.11.2008
Küresel kriz nedeniyle ABD'liler eski giysilerini tamir ettirmek için Türk terzisine, Türk işadamları ise İstanbul'a gelen İtalyan Brioni'nin baş terzisine kişiye özel takım diktirmek için kuyruk oldu..
Dünyanın en gelişmiş ülkesi ABD'de kriz nedeniyle zenginler bile tasarruf tedbirleri uygularken, Türkler 10 bin dolarlık kişiye özel takım elbiseler için kuyruk oldu. İtalya'nın ünlü markalarından Brioni'nin baş terzisi Angelo di Febo İstanbul'a gelmeden tüm randevuları doldu. Brioni'nin kişiye özel hizmetini ilk kez Harvey Nichols ile Türkiye'de sunmaya başladığını belirten Unitim Moda Mağazacılık Genel Müdürü Hamdi Külahçıoğlu, talep, planlanan randevu sayısından fazla olunca, yeni bir planlama yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Külahçıoğlu, "Randevuları biraz sıklaştırarak ve mesaiyi biraz uzatarak, bu isteklerin tamamına cevap verebildik" dedi. Randevu alan isimler hakkında bilgi vermeyen ancak Türk kamuoyunun yakından tanıdığı işadamları, bankacılar, avukat ve sanayicilerin randevu alma talebinde bulunduklarını ifade eden Külahçıoğlu, bu kişiye özel uygulamanın fiyatının, ortalama olarak Brioni'nin hazır kreasyonlarında yer alan giysi fiyatların yüzde 25-30 üzerinde olduğunu söyledi. Bu arada Brioni takım elbise fiyatları 3 ila 10 bin dolar arasında değişiyor.

PETRUCCI BEKLENİYORDU
Ekim ayının son günlerinde özel müşterileri için İtalya'nın ünlü markalarından Brioni'nin baş terzisi ve baş tasarımcısı Angelo Petrucci'yi getirmeye hazırlanan Harvey Nichols Türkiye Temsilcisi Burç Cemiloğlu'nun hevesi kursağında kaldı. Petrucci, rahatsızlanınca yerine diğer baş terzi Angelo di Febo geldi.