kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

30.10.2008
Mortgage kredileri için 600 milyar dolar
ABD yönetimi, evlere el konulmasını önlemek amacıyla mortgage kredileri için 600 milyar dolarlık yeni plan üzerinde çalışıyor. Konuya yakın bir yetkili Reuters'e ABD Hazinesi ve Federal Mevduat Sigorta Fonu'nun (FDIC) üzerinde birlikte çalıştığı planla, 3 milyon riskli konut kredisine garanti sağlanabileceğini söyledi. Programla kredi veren kuruluşların, beş yıl sürecek bir dönemde aylık ödemeleri düşürmeye ikna edilmesi amaçlanıyor.

FED 4 ülkeye daha kredi hattı açtı
Amerikan Merkez Bankası (Fed), küresel kredi krizini dindirmeye yardımcı olmak için Brezilya, Meksika, Güney Kore ve Singapur ile swap hattı (döviz takası) açtı. Fed'den yapılan açıklamada, her ülkenin merkez bankasına 30'ar milyar dolar sağlanacağı bildirildi. Fed daha önce de 9 ülkeyle takas hattı kurmuştu.

Japonya'dan yeni kurtarma paketi
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya, 275 milyar dolar tutarında yeni bir kurtarma paketi açıkladı. Paketin açıklanmasının ardından Japonya Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında faizleri indireceği yönündeki beklentiler arttı. Öte yandan, Almanya'nın da 32 milyar dolara varan bir paket açıklayacağı ileri sürüldü.

Erste Bank'a 2.7 milyar Euro'luk destek
Avusturya'da ülkenin en büyük bankalarından Erste Bank hükümetten 2.7 milyar Euro sermaye desteği aldı.Hükümet bu ay başında, küresel finansal kriz nedeniyle ihtiyaç olursa sorunlu bankalara 100 milyar Euro destek vermeye hazır olduğunu açıklamıştı. Viyana merkezli Kommunalkredit bankasının da muhtemel yardım konusunda hükümetle görüştüğü ileri sürüldü.