kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP'nin girişimi korsan

Giriş Saati : 31.10.2008 17:10
Güncelleme : 31.10.2008 20:28
Yeni Haber
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, DTP'nin, TBMM Başkanlığı'nın karşı çıkmasına rağmen posta yoluyla milletvekillerine gönderdiği, "Demokratik Çözüm Projesi" isimli kitapçığın sorunların çözümüne katkı getirmeyeceğini savundu.

DTP'nin, "Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi" isimli kitapçığın Meclis'te milletvekillerine dağıtılmasına tepkiler devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, ülkede yaşanan sorunların çözümünün korsan girişimlerle çözülmeyeceğine işaret ederek şöyle dedi:

"Terör destekli yaklaşımlar sorunların çözümlerine pozitif katkı yapmayacaktır. Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanımız Türk-Kürt gibi benzeri ayırımlar yapılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Aralarında ayrılık gayrılık yoktur. Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne dönük çabalar hangi şekil ve suretle olursa olsun, hangi usul ve yöntemle gündeme getirilirse getirilsin, hiç bir zaman kabul görmeyecektir"

Kendinden başka herkesi dışlayan yaklaşımların da sorunlara çözüm getirmeyeceğini ifade eden Bozdağ şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin tek millet, vatan ve bayrak yapısı diğer bir ifadeyle üniter yapısı her tartışmanın dışındadır. Bunu zedeleyecek hiç bir yaklaşım kabul edilemez. Bugün TBMM'de bulunan ve Türkiye'nin hukuk devleti, demokrasi devleti vasfından istifadeyle siyaset yapmaya çalışan her parti terörle teröristle arasına bir mesafe koymak ve teröre karşı açık tavır koymak mecburiyetindedir. Terörü ve terörizmi lanetlemeden, bu noktada tartışmadan uzak bir tavır sergilemeden konuşmak, teröre ve terörizme güç katma anlamına gelir. DTP'nin her şeyden önce bu konudaki duruşunu netleştirmesi gerekir."

(ANKA)