kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'da 6.duruşma

AA
Giriş Saati : 31.10.2008 10:11
Güncelleme : 31.10.2008 20:45
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Kocaeli'de görev yaptığı sürede işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığından bilgi istenmesine karar verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda bugün 6'ncısı görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının beyan ile taleplerini dinledikten sonra duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti, aranın ardından 28 maddeden oluşan ara kararlarını açıkladı. Buna göre, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdulmuttalip Tonçer'in avukatının koruma talebiyle ilgili isteğinin Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesini, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün telefon görüşme tapelerinin birer suretinin CD ortamında avukatına verilmesini kararlaştırdı.

3 SANIĞA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Mehmet Demirtaş ve Oktay Yıldırım'ın avukatlarının, örgütün ismi ile ilgili talepleri konusunda iddianamenin bu konuya net ve açık ifadeler getirdiğini kaydeden mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Feridun Refik Nuhoğlu, Kemal Şahin ve Mehmet Murat Yücel'in emniyete giderek imza atmalarını gerektiren Adli Kontrol Sistemi uygulamasının kaldırılarak, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti. Sami Hoştan'ın sabıka kaydının yeniden istenmesine hükmeden mahkeme heyeti, Veli Küçük'ün kullandığı iki ayrı cep telefonuna ilişkin ilgili operatörlere yazı yazılarak, sanığın tutuklandığı tarihe kadar, avukatının verdiği dilekçede yer alan telefon numaralarıyla yaptığı görüşmelerin dökümlerinin istenmesine karar verdi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Mahkeme heyeti, ayrıca Küçük'ün 19 Ağustos 1993 ile 15 Ağustos 1996 tarihleri arasında Kocaeli İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı dönem içerisinde jandarma sorumluluk bölgesinde faili meçhul cinayet olayı bulunup bulunmadığının, varsa maktullerin kimlik bilgilerinin ve aynı dönemde kaç kişi ya da kurum hakkında adli işlem yapıldığının Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına karar verdi.

SANIĞIN KIZININ DERS NOTLARI AVUKATINA VERİLECEK

Tutuklu sanıklardan Mehmet Fikri Karadağ'ın bilgisayarında yer alan, kızına ait biyoloji ders notlarıyla ilgili bilgi ve belgelerin bir DVD'ye yüklenerek avukatına teslim edilmesine de karar veren mahkeme heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığına yazı yazılarak, Muzaffer Tekin'in dilekçesinde belirttiği ''Ergenekon lobi'' isimli belgenin 'aloihbar' adlı web sitesinde 12 Temmuz 2006'da yayımlanıp yayımlanmadığının sorulmasını hükme bağladı. -ÇARŞAMBA GÜNLERİ ''ERGENEKON'' DURUŞMASI YAPILMAYACAK- Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların kaldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yazı yazılarak, özel bir durum olmadığında çarşamba günleri duruşmanın yapılmayacağının bildirilmesine karar verdi. Öte yandan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı yazılarak, Kanal D ve Kanal 1 ile diğer televizyonlarda yayınlanan Tuncay Güney ile ilgili röportajların istenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma, 3 Kasım Pazartesi günü saat 09.30'a ertelendi.