kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF: Şoklara dayanıklısınız ama sermaye akışı sizi etkiler

30.10.2008
Uluslararası Para Fonu'nun Türkiye Masası Şefi Giorgianni, Türkiye ekonomisinin şoklara daha dayanıklı olduğunu ancak azalan sermaye akışından etkileneceğini söyledi..
Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, Türkiye ekonomisinin şoklara eskisinden daha dayanıklı olduğunu, ancak gelişmekte olan ülkelere azalan sermaye akışından etkileneceğini belirtti. IMF'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin makroekonomi politikasının, finansman ihtiyaçlarını karşılanmasına yardımcı olmak için ilan edilen hedefleri tutturmayı amaçlaması gerektiği vurgulandı. Program Sonrası İzleme süreci kapsamında IMF heyeti 16 -29 Ekim arasında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelere G-20 zirvesinde devam edilecek.

KISA VADELİ LİKİDİTE İMKÂNI
Öte yandan IMF, geçmiş ekonomik uygulamaları oluml, ancak kredi bulmakta zorlanan gelişmekteki piyasalar için kısa vadeli finansman imkanını onayladıı. Fondan, isimleri önceden onaylanmış, borç yükü sürdürülebilir düzeyde olan ülkeler yararlanabilecek. Fondan kredi talebinde bulunan ülkelerin adlarının gizli tutulacağı kaydedilirken kimlerin yararlanacağı tartışma konusu oldu. Wall Street Journal gazetesi IMF'nin kısa vadeli likidite imkanının 100 milyar dolar olacağını yazdı. Financial Times, Türkiye ve Güney Afrika gibi yüksek cari açığı olan ülkelerin kriterleri karşılayamayabileceklerini belirtti.Washington Post ise IMF'nin kredi sağlayabileceği ülkeler arasında Türkiye'yi de saydı. Gazete "Deutschebank sadece Türkiye'nin 90 milyar dolara ihtiyacı olabileceğini hesaplıyor" diye yazdı.