kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hüseyin Üzmez

14 yaşındaki mağdura "Geçti kızım" raporu

Ersan ATAR / ANKARA
30.10.2008
B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp raporunda "ruhsal bozukluğun zamanla geçtiği" belirtildi..
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Hüseyin Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp Kurumu raporunda iki skandal ortaya çıktı. SABAH'ın ulaştığı rapordaki bilgilere göre, B.Ç. Adli Tıp Kurumu'nda bir kez doktor karşısına çıktı. 6. İhtisas Dairesi'nin raporunda, bu muayene sırasında hangi tetkiklerin yapıldığına dair hiçbir bilgi yer almadı.

ARAZ TESPİT EDİLEMEDİ
Raporun asıl skandal boyutunu, 19 sayfa sonunda yer alan "sonuç" bölümü oluşturdu. Bu bölümde, "B.Ç.'nin kurulumuzca 19 Eylül 2008'de yapılan muayenesinde mağduresi bulunduğu olaydan kaynaklanmış beden ve ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede patolojik araz tesbit edilememiştir" denildi. Oysa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nca 18 Temmuz 2008'de düzenlenen raporda "patolojik düzeyde anksiete ve depresyon bozukluğu" tespit edilmişti. Adli Tıp Kurumu, bu tespitlerin artık geçerli olmadığını B.Ç.'nin ruhsal rahatsızlığının geçtiğini raporuna yansıttı. B.Ç hakkındaki raporu hazırlayan heyette çocuk psikoloğunun bulunmadığı da ortaya çıktı. Rapordaki tek "ruh sağlığı uzmanı" ihtisas dairesi başkanıydı. Öte yandan Üzmez'in avukatı Bülent Demir dün gece katıldığı bir televizyon programında, tahliye kararına itiraz edeceğini açıklayan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu yargı sürecini etkilemekle suçladı.