kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İmkânların daha da daralacağı bir dönem yaşanacak

31.10.2008
Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, reel sektörde 2009'da kredinin ve dış finansman imkânlarının daha dar olduğu bir dönem yaşanacağını söyledi..
2007 yılından beri, önce kendisini ABD'de ardından da Avrupa'da hissettiren mali krize karşı her ülkenin farklı politikalar izlediğini belirten Bayazıt, ABD'den başlayarak bu sene Avrupa piyasalarını da saran bir şekilde likidite sıkışması ve kredi krizi başladığını söyledi.

BU KRİZ FARKLI
Bayazıt, reel sektörde 2009 yılı içinde 2007 yılından başlayarak giderek daha fazla kredinin kıt olduğu, özellikle dış finansman imkanlarının daha dar ve pahalı olduğu bir dönem yaşanacağını dile getirdi. Bu seferki krizin Türkiye'nin yaşadığı krizlerden çok farklı olduğuna işaret eden Bayazıt, şunları söyledi: "Bankacılık ve reel sektörü aynı geminin içinde görüyorum. Bu açıdan bankaların kendilerine yönelik bir tedbir almaları söz konusu olmayacağı gibi gelişen koşullar içinde her kesimin elbirliğiyle birtakım tedbirler alması gerekir. Bu seferki kriz farklı. Önceden sorunları içeride biz yaratıyorduk. Şu anda yapısal birçok reformun gerçekleştirilmiş olması, birtakım kırılganlıkların ortadan kaldırmış olmasına rağmen Türkiye'nin dış borçlanma ihtiyacı önümüzdeki dönem içinde bu küresel krizin kredi piyasalarını olumsuz etkisi neticesinde bir miktar etkileyecek." Bayazıt, 2009 yılı için ne çok iyimser ne de çok kötümser olmanın doğru olmayacağını vurguladı.