kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SİYASET AĞIRLIKLI KONUŞMA... Başbakan Erdoğan'ın Dünya Ekonomik Forumu'ndaki konuşması terör ve siyaset ağırlıklıydı. Odukça yoğun bir katılım olduğu gözlenen konuşmada Başbakan Erdoğan, ekonomiyle iglili olarak gelişmiş ülkelerdeki sistemin yanlışlığına vurgu yaptı.

Krizi çıkarı için kullananlar ileride ağır bedel ödeyecek

31.10.2008
Başbakan Erdoğan, küresel ekonomik krizi çıkarları için kullanan ülke ve kurumlar bulunduğunu belirterek, krizden beslenme anlayışının terk edilmesini istedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu" nda yaptığı konuşmada dünyada yaşanan ekonomik krizi çıkarı için kullanmak isteyen ülkeler ve kurumlar olduğunu belirterek, "Bu ülkeler ve kurumlar krizi menfaatleri için kullanmalarının bedelini ileride ağır ödeyecekler" dedi. Global krizde gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan, az gelişmiş hatta yoksul ülkelerinden bir sömürünün de söz konusu olabileceğini vurgulayan Erdoğan, gelişmiş ülkelerin bu çıkar ilişkilerini bir tarafa bırakıp az gelişmiş ya da yoksul ülkelere el uzatması gerektiğini dile getirdi.

KRİZ DÜNYAYA MESAJ VERDİ
Global ekonomik krizin dünyaya birçok mesaj verdiğinin altını çizen Erdoğan, sınırsız kar ve sınırsız tatminsizlik duygusu krizlere zemin hazırladı" dedi. Krizin atlatılabilir nitelikte olduğunu ifade eden Erdoğan, ancak böyle devam ederse ileride ortaya çıkabilecek olası bir krizde dünyanın bu kadar şanslı olmayacağını söyledi. Erdoğan, "Gelir dağılımındaki eşitsizlik, yoksulluk, gıda ve su sorununa çözüm için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

KRİZDEN BESLENMEYİN
Tüm dünyada krizden beslenme anlayışının bir an önce terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bölgeler arasında büyük gelir uçurumlarının giderilmesi için çaba harcanması gerekiyor. Gücü elinde bulunduranlar olarak ortaya bir çaba koymazsak yoksul ülkelerden refah düzeyi yüksek ülkelere göçün durdurulması mümkün değil. Özellikle yeni bilgi ve teknoloji aktarımında daha dayanışmacı bir yaklaşım belirlenmeli. Sorunların çözümünde dışarıdan dayatmalar yerine bölge ülkelerinin diyalog halinde olması gerekiyor" diye konuştu. Terörün açık ve acil bir tehdit olarak varlığını sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Terör tehdidini görmemekte ısrar edenler güvenlikte olmadıklarını fark edecekler ama iş işten geçmiş olacak. Etkisiz tarafsız ve destekleyici olanlar ise terörün içten içe kendilerini kemirmeye başladığını görecekler" dedi. Terörden etkilenmeyen ülkelerin terörü açık veya gizli şekilde desteklediklerini dile getiren Erdoğan, "Teröre açık ya da gizli destek veren başta bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm tarafları sağduyuya davet ediyorum. Artık terör konusunda çifte standart dönemi terk edilmelidir" dedi.
Haberin fotoğrafları