kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince

'Fazla kemer sıkma sorun olabilir, mesela bende reflü var'

EKONOMİ
31.10.2008
İş Bankası Genel Müdürü Özince, bütçe gelirleri düşeceği için kemer sıkma önerileri yapıldığını belirterek "Fazla kemer sıkma sorun yaratabilir, mesela bende reflü var" dedi..
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 2009'da daralmaya bağlı olarak bütçe gelirlerinin düşmesinin beklendiğini bu nedenle kemer sıkılması uyarısı yapıldığını belirterek "Kemer sıkma bazı sorunlar yaratabilir. Mesela bende reflü var" diye konuştu. İslami bankacılığa girme konusunda bugün için planları olmadığını dile getiren Özince, döviz kredisi konusunda hükümetin ikna olduğunu ancak Merkez Bankası'nın bunu kabul etmediğini kaydetti. Özince, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nce (KAGİDER) düzenlenen toplantıda "Küresel Krizde Bankacılığın Geleceği" konulu bir konuşma yaptı. Özince, "Bize lazım olan IMF falan değil, kredibilite. Bunun için de muhakkak iyi yönetim sergilenmeli. Ben, IMF ilişkisinde olsun, cari açık tehdidinde olsun, ekonominin yarınki politikalarında çok iyi bir yönetim ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Özince'nin uyarıları şöyle:

* KRİZ FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR: Konut kredisi finansmanının önümüzdeki dönemde çok önemli olacak. Türkiye bu ve bunun gibi konuları fırsata çevirebilir. Bu konuda aşırı tevazu göstermeyelim.

* HÜKÜMET DOĞRUYU YAPAR: Bu dönemde istikrara katkıda bulunmak önemli. Bütün eleştirilere rağmen hükümetin doğruyu yapacağına inanıyorum. Önemli olan kamuoyunun ikna edilebilmesi.

* BEN REFLÜ OLDUM: 2009'da daralmayla bütçede gelirlerin düşmesi bekleniyor. Bu nedenle kemer sıkılması gerektiği söyleniyor. Ama unutmayın kemer sıkma bazı sorunlar yaratabilir mesela bende reflü var. Doktorum 'kemeri fazla sıkma' diyor!