kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
55 doları ödeyemiyorlar Mustafa Kip’in bir müşterisinden verdiği örnek de tablonun vahametini anlatıyor. Mustafa Kip, "Bir müşterimin ceketini küçülttüm ve kollarını kısalttım. Ama gelip almadı. Kirasını ödemek zorunda olduğunu ve 55 doları karşılamayacağını söyledi" diyor.

Wall Street'te işsizler arttı terzi Mustafa moda oldu

27.10.2008
Beyaz yakalıların elinde içi ofislerindeki eşyalarıyla dolu karton kutuları görmeye yine başladık. İlk olarak 2001'de Enron'la başlayan bu moda şimdi Lehman Brothers ile devam ediyor. Lehman Brothers'ın ardından birçok şirket elemanlarını çıkardı veya battı. Haftada iki kez alışverişe çıkan ve gözünü kırpmadan 2 bin dolar para harcayan beyaz yakalılar şimdi de kıyafetlerini terzilere diktiriyor. Wall Street'te Street'te bir paltoyu onarmak 40 dolar artık. Var olmayan paralar ile oynayan bu sektörün çalışanları artık ellerindeki parayla yetinmek için çabalar harcıyor. Ünlülerin modacısı gibi Wall Street'in terzisi tabiri de oluşmuş durumda.

10 YILDIR NEW YORK'TA
Üstelik Mustfa Kip adlı İzmir'li bir Türk'ten bahsediyoruz. 11 yaşında işi öğrenmeye başlayan ve 10 yıldır New York'ta olan Kip'in eylül ayının başında açtığı Laura and Melinda adlı dükkanı onarım ve tadilat yapıyor. Yeni kıyafetleri yarı fiyatına satan Mustafa Kip, "Dükkâna gelen beş kişiden biri sadece yeni ürünlere bakmak için geliyor, ama kimse almıyor" diyor. Bir söküğü dikmek için 3-4 dolar alan Kip, pantolon, ceket ve çanta onarımlarına da 20-40 dolar arasında bir fiyat aralığı koymuş.
Haberin fotoğrafları