kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Coşkuya sağanak engeli

26.10.2008
Bu yılki Avrasya Maratonu'na, İstanbul'u vuran sağanak yağış gölgesi düştü. Beklenenin yaklaşık 10'da biri oranında katılım olurken, Etiyopyalı ve Rus atletler ipi önde geçti..
İstanbul Koşuyor" sloganı ile bu yıl 30'uncusu düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu sağanak yağmur altında yapıldı. Başlangıçta 100 bin kişinin başvuru yaptığı maratona katılım, yağış nedeniyle 10 binin altında kaldı. Geçtiğimiz senelerde görülen panayır görüntüleri de oluşmadı, ödül töreni de kısa tutuldu. Maraton kapsamında 42 kilometrelik maraton, 15 kilometrelik koşu ile 6.5 kilometrelik halk koşusu yapıldı. Genci yaşlısı, kadını erkeği binlerce kişinin katıldığı maratonun startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. Engelli sporcuların da iştirak ettiği maraton, Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde başladı. Bakırköy'den dönüş yapan atletler, Gülhane Parkı'ndan Sultanahmet At Meydanı'na geçerek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamladı.

OTOBÜSLERLE TAŞINDILAR
Halk koşusu için, İETT otobüsleriyle start noktasına taşınan binlerce vatandaş, yağmura aldırmadan koşarken renkli görüntüler de oluşturdu. Simge Ayber isimli bir avukat Boğaziçi Köprüsü üzerinde doğum gününü kutladı. Turistlerin de katıldığı maratonda halk terörü lanetlemek için Türk bayrağı taşıyıp "Kahrolsun PKK" sloganı attı. Boğaziçi Köprüsü üzerinde manzarayı ve Boğaz'dan geçen gemileri seyredenler köprü üzerinde konser verip fotoğraf çektirdiler. Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Beşiktaş üzerinden Dolmabahçe'ye gelinerek halk koşusu tamamladılar. Avrasya Maratonu Halk Koşusu'na katılanlara yarışma sonunda madalya ve tişört hediye edildi.

BATMANLI MİNİKLERDEN MESAJ
Bu yılki maratonun en anlamlı görüntülerinden biri de Batmanlı öğrencilerdi. Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen Batman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, daha önce sadece filmlerde gördükleri Boğaz Köprüsü'nün tadını çıkardı. Türkiye'nin doğusu ve batısıyla bir olduğu mesajını veren Batmanlı öğrenciler, daha sonra Kadir Topbaş'la birlikte Köprü üzerinden yanlarında getirdikleri barış güvercinlerini gökyüzüne bıraktı. Kıtalararası Avrasya Maratonu kapsamında gerçekleştirilen 42 kilometrelik maratonda erkeklerde Etiyopyalı atlet Adilo Kasime Roba 2.11.16 ile birinci oldu. Yine Etiyopyalı Lishan Yigezu Fanta ikinci, Moldovalı Iaroslav Musinchi ise üçüncü sırayı elde etti. Erkeklerde Türk atlet Bekir Karayel, 2.20.38'lik derecesiyle 9'uncu sırada yer aldı ve ilk ona girdi. Bayanlarda ise Rusya'dan Inailya Yulamanova 2.30.17'lik derecesi ile birinici olurken, aynı ülkeden Yuliya Gromova ikinci sırayı elde etti. Türk atlet Mehtap Sızmaz ise 2.33.17' lik derecesiyle üçüncü sırayı aldı. Birinci olan Rus atlet sakatlığı nedeniyle kürsüye zorlukla çıktı. Birinci olan sporculara 60 bin, ikincilere 30 bin, üçüncülere ise 20 bin dolar para ödülü verilen maratonda toplam 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.
Ercan SARIKAYA - Erhan DOĞAN - Yalçın BEL / SABAH - Zürap AKDÜZ / SPOR
Haberin fotoğrafları