kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

İletişim konusunda hata yaptık

Giriş Saati : 27.10.2008 13:06
Güncelleme : 27.10.2008 23:45
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde beklenmeyen mağlubiyetler alan ve Aragones'in istifası konuşulan Fenerbahçe'de Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Ali Koç basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yönetim Kurulu, asbaşkanlarından Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu sözcülüğüyle taraftarlar arasında oluşan muhalif sesleri ve basının eleştirilerini yanıtlamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda Bursaspor maçını şeref tribününden izlemeyen ve Divan Kurulu'nda konuşma yapmayan başkan Aziz Yıldırım toplantıda yer almadı.

Toplantıya başlayan Ali Koç iletişim konusunda hata yaptıklarını ifade ederken kurumsallaşma yolunda bu konuda daha çok basına bilgi vereceklerini bildirdi. Bu tip basın toplantılarının geleneksel hale geleceğini de söyleyen Koç basınla daha yakın temasa geçeceklerini ifade etti.

KİM GELSE BİR ŞEY YAPAMAZDI?

"Geçen sene oynayan futbolcular sezon başı tanınmaz haldeydi. Hangi hoca gelse o futbolcularla bir şey yapamazdı" açıklamasını yapan Ali Koç bir basın mensubunun Aragones ve futbolcular hakkında sorduğu soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

''Bu konuya daha önce değindik. Şampiyon olduğumuz senelerde de hatalarımız oldu. Özeleştiri yapıyoruz her zaman. Yalnız bunları taraftar birinci ağzından duyamadığı için rahatsız oluyordu. Bunda Fenerbahçe'nin kötü gidişatı da etkili oldu. İstikrarın bozulmaya çalışıldığı bir ortamdaydık. 2 hafta önce liderin bir hayli puan gerisindeyken 2 hafta sonra arayı kapadık, liderin 6 puan gerisine geldik. Kongrede bahsettiğim gibi ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gördük. Olumlu gelişmeleri de kısa vadede değerlendirmek istemiyoruz. Kendi içimize kapalı bir iletişim sistemi uyguladık. Geçmiş dönemde konuştuğumuzda sonuçlar olumluydu. Gelenler gidenler hakkında çok odaklandığınızı görüyorum. Zira bizim kötü gidişte de teknik kadro ve futbolcu kadrosunda revizyon yolunda değildik. Teknik kadro futbolculardan sorumlu. Son 7 haftada futbolcularımız tanınmaz haldelerdi. Hangi hoca gelse birşey yapamazdı. Ama kenetlenmeye başladık. Biz duygularımız hala taşıyoruz hocamızla. Klasik bir yaklaşımımız var. Neşter operasyonlarının netice vermediğini daha önce gördük. İstikrara inandık. Şu aşamada gerek hoca gerek futbolcu için görüş bilemek için çok erken. Kaybedilen çok şey yoık. Eski günler geri gelecek. Tarihi başarısızlığın en yoğun olduğunda bile liderin sadece 6 puan gerisindeyiz. Fenerbahçe'de hem yönetim hem de kadro olarak istikrarı yakaladık. Verdiğimiz kararların arkasındayız. Gelinen noktada hiçbirşey toz pembe değil. Futbol takımımız eski günlerine döneceğinin sinyalini verdi."

MOSTUROĞLU: BİZ SPOR KULÜBÜYÜZ

Şekip Mosturoğlu ise spor kulübü olduklarına değinerek, "Bir kulübün bir dönemlik sürecinde çok tasarruf yapılıyor. Burası spor kulübü. Birçok branşımız var. İdari konular, amatör şubeler. Çok tasarruf yapılıyor. Olumlu sonuçlananlar da olur. Amaç bundan dersler çıkarmaktır. Sadece olay futbol şubesindeki dönemsel başarısızlık değildir. Burası bir spor kulübü. Sadece futbol takımı ile mücadele etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Mosturoğlu, Bursa maçından sonra hakemlerle ilgili olarak yaptığı açıklama ile ilgili olarak, "Benim Bursa karşılaşmasının ardından yaptığım açıklamalar sert diye dillendirildi. Ancak ben kesinlikle sert bir açıklama yapmadım. Zaten yaptığım açıklamanın metnini de biliyorsunuz. Ben 5-2 kazandığımız Bursa karşılaşmasından sonra bu hakemin MHK tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirttim. Bunu yaparken de gayet medeni bir üslup kullandım. Biz şu andaki yönetime güveniyoruz. Türk futbolunda bir istikrar ortamı oluşturulmuştur ve bunun da devam etmesi bizim en büyük temmenimizdir." dedi.

Mosturoğlu, çalışmalarının olumlu gittiğini belirterek, şunları söyledi;

"Yeni bir teknik adam ve sistemle sezona başladık. Futbolcularımızın alıştığı bir sistem ve iki yıldır çalıştıkları bir hoca vardı. Sezona başlarken, oyuncularımız, Aragones'i; Aragones de oyuncularımızı tanımıyordu. Biz burada futbolcularımızla teknik direktörümüz arasındaki iletişimi geliştirecek yönde çalışmalar yaptık. Şu andaki durumda da bunun iyiye doğru gittiği düşünüyoruz. Kocali maçının son dakikada kazanılması, Bursa karşılaşmasındaki oyuncuların bir birine kenetlenmesi bizim bu yaptığımız çalışmanın olumlu olarak yansıttığını düşünüyorum."

ALİ KOÇ: HOCAYI TARTIŞMAK HADDİM DEĞİL

Hocanın ismi ne olursa olsun yedi hatalık bir değerledirmenin yapılmasının çok doğru olmadığını düşündüğünü belirten Asbaşkan Ali Koç, ''Futbolcu arkadaşlarımızın bazılarıyla konuştuğumuzda onlar da kendi performansının iyi olmadığını ve kendilerini tanıyamadıklarını söylediler. Takım ruhunu yarattığınız zaman başarının da geleceğini aşıkardır. Ben Aragones'i tartışmayı bile haddim olarak görmüyorum. Hocamızın La Liga'da ve İspanya milli takımında yakaldığı başarılar ortadadır. Aragones de takımımızın kötü durumdan çıkması için gerekli çalışmaları yapmaktadır." dedi.

TEHDİT EDİLEN TARAFTARLAR VAR

Bir basın mensubunun "Saracoğlu'nda eski ahenk yok. Tribünler bölündü" sorusu üzerine Ali Koç "Evet. Fenerbahçe'de bir grup taraftarın yarattığı ve genele yaymaya çalıştığı bir kaos söz konusu. Maraton üst tarafta kombine biletler satılıyor. Taraftarlarımız ciddi paralar veriyorlar. Taksitler veriyoruz. Biz buraya bileti olan herkesin rahat bir ortamda kendi biletinin numarasına oturmasını istiyoruz. Ama bunun bir tehlikeye uğradığını gördük. Elimde bir dosya var ve burada taraftarların şikayetleri var. Tehdit edildikleri, rahatsızlığa uğradıkları yönünde. Esas tartışma buradan çıktı ve muhalefetin de desteğini alarak, Kocaeli'deki galibiyete bile üzülen taraftarlar geri adım atmadılar ve yönetimi yıpratmaya yönelik girişimlere bulundular. Grup kim olursa olsun kendi stadımızdaki düzeni yaratmak için bunun arkasında duracağız. Bazı arkadaşlar bu konu hakkında ağır yazılar yazıyorlar. bu tavrınız bu kaosa ortam hazırlamaktır.

Bu konu basit değil. Özeleştiri gerekiyorsa konuyu anlatmadığımızdan dolayı hatayı kendimizde görüyoruz. Fenerbahçe'yi saf duygularla seyretmeye gelenlerin başımızın üstünde yeri vardır. Bizler de tribünlerden geldik. Tribünlerde kaos ortamı olmaması için elimizden geleni yapacağız. Maraton'da sıkı güvenlik aramalarından dolayı içeri giriş süresi uzun oluyor. 5 kapı daha açacağız G.Saray maçına kadar. Bağıran taraftar gruplarını belli yerlere alacağız. Somutlaştıkça paylaşacağız." dedi.

GÜİZA'YI 14 MİLYON EURO'YA ALDIK

"Güiza'nın Mallorca'dan ne kadara transfer edildi ve Uruguay'dan bir kulübe Güiza için para yatırıldı mı? Mehmet Aurelio'nun transferinde çift taraflı opsiyon sözleşmesinde hata var mı?" sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Mosturoğlu Güiza'yı menajerlik ücreti hariç 14 milyon euro'ya transfer ettiklerini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bunu daha önce de açıkladık. Çok pahalıya alındığı yönünde söylemler var. Hatta biraz daha para verip Mallorca kulübünü satın alabileceğimizi söylediler. Mallorca'nın 250 milyon euro borcu var. Eğer bu kadar borcu olan kulüp 34 milyon dolara satın alınabiliyorsa bunu insanları şaşırtır ve bunu maksatlı buluyorum. Öte yandan sözleşmeleri ben hazırlamıyorum. Avukatlarımız var. Ben hiçbir zaman kulübün avukatlığını yapmadım. Uruguay'daki kulüebe bir para yatırılmadı. Menajerlik ücreti dışında Güiza'nın Mallorca'ya ödenen bedeli 14 milyon euro."

MOSTUROĞLU: AURELİO'YA 5 MİLYON 250 BİN DOLARLIK DAVA AÇTIK


Mosturoğlu Aurelio hakkında sorulan soru üzerine ise, "Aurelio ile sözleşme imzalandığı zaman opsiyon hakkı tüm dünyada geçerliydi. Sözleşmeden sonra bazı kararlar alındı. TFF tek taraflı opsiyon hakkını geçerli kabul etmektedir. Aurelio buna göre bizim futbolcumuzdur ve Real Betis'e transfer olmuştur. Buraya göre bu durum böyledir. Kulübümüz Aurelio aleyhine 5 milyon 250 bin dolarlık tazminat davası açmıştır. Bunun sonuçlarını göreceğiz. FIFA düzeyinde geçerli değildir, CAF'ta tartışmalı. Türkiye'de de geçerlidir. Şu ana kadar iki futbolcumuzla sözleşme yeniledik. Mert ve Volkan Babacan... Opsiyon hakları yok. Dünyada tek taraflı opsiyon hakları çok tartışılıyor. 2 önemli dosya var." dedi.

Mosturoğlu Aurelio ile ilgili olarak sorulan bir soruya, "TFF bir kere takımını yazmadı. Orada da TFF haklıydı ki bu da bizim tezimizin doğru olduğunu gösteriyor. Aurelio o zaman geçiçi lisans çıkartmamıştı ve o yüzden TFF ismini yazmamıştı ancak Aurelio'ya geçici lisans çıkattıldıktan sonra TFF Aurelio'nun ismini Real Betis olarak yazmaya başladı."

KAZIM'A GEREKLİ CEZAYI VERDİK

Ali Koç ise, Colin Kazım'la Aragones arasında yaşananalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, "Colin Kazım'a gazetelerdeki yapılan yakıştırma geçen haftaki Arsenal karşılaşmasının kadrosuna alınmamasıyla ilgiliydi. Divan Kurulu'nda da Colin Kazım'a yönelik eleştiriler oldu. Biz Colin'e gerekli cezayı verdik ama bunu burada paylaşmak istemiyoruz. Colin Kazım'la Aragones arasında hiçbir sorun yoktur. 3 kulvarda yarışan takımlar kabul edelim ki bazı sıkıntılar yaşayabilirler. Zaman zaman insanlar arasında farklı düşünceler de olabilir." görüşlerini dile getirdi.

MENAJERLERİN GELİŞİ, TRANSFERLERLE ALAKALI DEĞİL

Mosturoğlu Figer ve Pasalic ile ilgili soruya, "Figer'le olan toplantının sebebi Alex ve Lugano'dur. Pasalic'in gelmesinin sebebi benim bilgim dahilinde değil, zaman zaman geliyor ve kendi futbolcularıyla ilgili bire bir ilişkilerini yönetiyor. Bu isimlerin gelişi, transferle alakalı değil." dedi
Mosturoğlu, "Sezon sonunda sözleşmesisona erecek olan futbolcularla ilgili olarak da. Tabii ki sözleşmesi biten futbolculardan devam edeceklerle görüşmeler yapıyoruz. Şu an için Volkan Babacan ve Mert ile sözleşme yeniledik." dedi.

Tribünler yaşananlar hakkında, "Fenerbahçe'nin mutsuzluğu taraftarın mutluluğu olmamalıdır. Kaos ortamı yaratılmaya çalışıyor. Sportif başarıda süreklilik olduğu zaman bunlar aşılıyor. Marifet kötü günde birlik beraberlik. Fenerbahçe taraftarını bilinçli olmaya davet ediyorum. Bu insanlar çoğunluğu yansıtmıyorlar. Ne kadar sıkıntıları aştığımızı biliyoruz" ifadesini kullanan Ali Koç Ülker ve Fenerbahçe iletişimi hakkında ise şunları söyledi;

"Son yıllarda Batı'da sporun büyük kitlelere ulaşabilmesi özel sektörün ilgisini çekmiş durumda. Futbolda sponsorluk da bunların yollarından biri. Sürekli başarı gelecekse ekonomik güç çok önemli. Stadın büyük bir bölümü sponsorlardan tarafından yapıldı. Futbol olarak Ülker'e çok şey borçlıuyuz. Fenerbahçe hep böyle kalacaktır. Tesis 2 yıl içerisinde kullanıma açılacak. Fenerbahçe'ye yakışan bir tesis. Kapasite de büyüyüp küçülebilecek bir tesis olacak. Fenerbahçe bu konuda sıkıntıdaydı ama başkanımızın özverili çalışmalarıyla sponsorlar tarafından yapıldı bu tesisler. İsmi konusunda fikir sahibi değilim."

TEK KUSURU SERT MİZACI OLSUN

Aragones, Emre ve yeni transferler hakkında da sorulara cevap veren Ali Koç, "Hocamız son derece özverili, futbolla yatıp kalkan. Samandıra ve evinin dışında hiçbir yere gitmeyen biri. Tatil yapmadan bu yaşta 4 gün sonra Türkiye'ye geldi şampiyonadan sonra. Sert mizaçlı biri. Bana sorarsanız daha yumuşak olabilir. Tek kusuru sert mizacı olsun.'' dedi.

Koç, İspanyol oyuncu Güiza için ise, ''Çok söz söylememe gerek yok. Kalitesi belli. Emre'nin kalitesi de aynı şekilde. Emre'nin eski performansını göstermesi halinde bize çok yararlı oacağını düşünerek buna karar verdik. Kayseri maçında çok kötü bir sakatlık geçirdi. Belki kendisinin uzun bir süreye ihtiyacı vardı. Ama kimsenin şüphesi yok bizde. Burak da aynı yeteklere sahip bir futbolcu. Gerçek Burak'ı henüz görmedik. Birçok futbolcunun gerçek yüzünü görmedik. Her şey toz pembe değil. Herkesi değerlendirmek için şu an erken" ifadesini kullandı.

ALİ KOÇ'DAN AZİZ YILDIRIM'A DESTEK

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, 2009 yılının mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda, başkan Aziz Yıldırım'ın göreve devam etmesinden yana olduğunu bildirdi.

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında, kongre ve kendisinin başkanlık hedefiyle ilgili soruya yanıt veren Koç, Yıldırım'ın istikrar adına devam etmesi düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Yönetim kurulu olarak, henüz aralarında kongreyi konuşmadıklarını anlatan Koç, istikrardan yana olduklarına vurgu yaparak, şunları söyledi:

''Başkan, kararlı olduğu sürece, genel kurulun teveccühünü aldığı müddetçe, kesinlikle devam etmelidir. Bugünden o güne çok şey olabilir. Futbolun ne kadar kaygan bir zemin olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şu anki hedefimiz sezona odaklanmak. Düşüncemin, başkanımızın kesinlikle devam etmesi, bu istikrarın devam etmesi yönünde olduğumu söyleyebilirim.''

Kulüp üyeliklerinden ihraç edilen Sadettin Saran ve Tahir Kıran'ın aday olma isteği karşısında nasıl bir durum ortaya çıkacağı ifade edilerek yöneltilen soruya yanıt veren Şekip Mosturoğlu ise ''Sadettin Saran ve Tahir Kıran ile ilgili yönetimin bir kararı yok. Genel kurulun aldığı karar var. Genel kurul en üst organ. O karara karşı mahkemeye iptal davası açılabiliyor. Sadettin Saran'ın başlattığı bir süreç var, ama Tahir Kıran'ı bilmiyorum. Genel kurul üyeliklerini tekrar kazanırlarsa, aday olmalarının önünde hiçbir engel yok'' dedi.

ARZUMUZ ADAYLARIN ÇOK OLMASI

Mosturoğlu, genel kurulun, herkesin adaylığını ortaya koyabileceği bir platform olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Arzumuz, isteğimiz, adayların çok olması. Aday olma cesareti olmayanların, perde arkasında at oynattıkları düzen değil. Adaylıklarını açıklarlar, ama onun gereğini yaparlar. Biz memnuniyet duyarız. Fenerbahçe'yi yönetim anlamında bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Biz arzu ederiz ki birden fazla aday olsun, projeleriyle ortaya çıksınlar.''

Sadettin Saran ve Tahir Kıran isimlerinin ortaya çıkabileceği yönündeki soruya yanıt olarak ekleme yapan Ali Koç, ''O iki isimden çok faydalı olacak isim çıkar'' dedi.

ARAGONES'İN SÖZLEŞMESİ

Teknik direktör Aragones'in, Fenerbahçe'deki geleceğinin başarıya endeksli olup olmadığı yönündeki soruya Mosturoğlu özetle şöyle yanıt verdi:

''Kesin olan şey, bu devirlerin kapanması gerektiğidir. 'Biz hocanın arkasındayız, yanındayız, başarılı olamazsa ipini çekeceğiz, oyuncuları kadro dışı bıraktık' gibi söylemlerin bitmesi lazım. Dünyada böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Daum ile başlayan istikrar dönemi yaşadık. Daum ve Zico ile sözleşme dönemleri bitti ve ayrıldık. Aragones ile 2 yıllık sözleşmemiz var. Bu süre için mukavele yapan yönetimin, belli periyotlarla çıkıp 'biz yanındayız' demesine gerek yok, çünkü sözleşmesi var. Her hafta çıkıp bunu söylemek gibi bir lüksümüz yok. Bugün hangi teknik adamın sözleşmesini süresinden önce bitirirseniz, aynı sorunla karşılaşırsınız. Del Bosque, Ertuğrul Sağlam, Skibbe gibi bir antrenörün sözleşmesini bitirirseniz problem olur, çalışmadığı dönemin ücretini ödemek zorunda kalırsınız. Aragones'in sözleşmesinde, ilk 4 ayın içinde feshedilirse tazminat ödenmeyeceği şeklinde bir hüküm yok.''

ARAGONES 24 SAATİNİ TAKIMLA YAŞAYAN BİR TEKNİK ADAM

Bu soru üzerine Aragones'i anlatan Asbaşkan Koç, İspanyol çalıştırıcının 24 saatini takımla yaşadığını ifade etti.

İspanyol çalıştırıcının disiplinli, özverili, futbolla yatıp kalkan bir teknik adam olduğunu kaydeden Koç, ''Arzuladığımız başarı yakalanamadığı için Samandıra ve evinin dışında bir yere gitmiyor. 24 saatini takımla yaşıyor. Sert mizaçlı biri, ama daha yumuşak olabilir. Tek kusuru da sert mizacı olsun'' diye konuştu.

KOÇ'TAN YENİ TRANSFERLER İÇİN DEĞERLENDİRME

Ali Koç, yeni transferleri Guiza için söz söylemek gerekmediğini, Emre'nin henüz takıma yararlı olamadığını, gerçek Burak'ı da şu ana kadar görmediklerini ifade etti.

Bir soru üzerine, yeni transferlerinin sezonun bu bölümüne kadar olan performanslarını değerlendiren Koç, şunları söyledi:

''Yeni transferlerden Guiza için fazla söz söylememe gerek yok. Elinden gelen mücadeleyi veriyor. Emre'nin kalitesi tartışılmaz, her zaman tartışılan konu sakatlık oldu. Kayseri maçında talihsiz bir şekilde, normalin dışında bir sakatlık yaşandı. Sakatlığından dolayı bir ay Avrupa'da hiç idman yapamadı. Döndü, düzeldi, askere gitti. Döner dönmez idmanlara çıkıp takıma girmeye başladı. Belki biraz daha uzun bir süreye ihtiyacı vardı. Yararlı olacağı konusunda tereddütümüz yok, ama bugüne kadar yararlı olamadığı doğrudur. Gerçek Burak'ı da kesinlikle görmedik. Çoğunun gerçek performansını yeni yeni görmeye başlıyoruz. Burak kötü maçlar çıkarmadı, iyi maçlar da çıkarmadı. Henüz olumlu ya da olumsuz değerlendirmek için erken''

Şekip Mosturoğlu, ihtilaflı durumda bulundukları eski futbolcuları Stephen Appiah konusunda FIFA'da kasım ayı sonuna kadar bir karar verilebileceğini bildirdi.

Mosturoğlu, stadın tapusunun alınması konusunda yasada düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, bunun henüz mevcut olmadığını, ancak yapılması konusunda niyet bulunduğunu kaydederek, ''Yasal düzenleme olur ve imkan tanınırsa almak için her türlü fedakarlığı yapacağız'' dedi.

UEFA'YA KALIRSAK EN BÜYÜK ARZUM KUPAYI KALDIRMAK OLUR

Asbaşkan Mosturoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamayıp UEFA Kupası'nda yollarına devam etme şansı bulmaları durumunda hedeflerinin ne olacağı sorusuna ''Kupa'' yanıtını verdi.

Galatasaray'ın da Kadıköy'de final hedefi koyduğu ifade edilerek yöneltilen soru üzerine, Mosturoğlu şunları söyledi:

''Rakiplerimizin final oynaması, verse verse bize gurur verir. Taraftarımızın gücüyle yaptık biz stadımızı. Bu açıdan Avrupa'daki tek kulüp biziz. Rakiplerimiz buraya hedef koyuyor, bu bize üzüntü vermiyor. Bizim ne kadar büyük tesise sahip olduğumuzu gösteriyor. Tabii ki eğer UEFA'ya kalırsak, en büyük arzum, kendimize ait statta kupayı kaldırmak olur. Bu, iki kat gurur verir.''

Bayram Tutumlu'nun, Aurelio'nun Fenerbahçe'den gitmesinde ne kadar etkili olduğu sorusunu Mosturoğlu, ''O olmasaydı sonuç değişmezdi. Neticede futbolcu adına hareket eden bir vekil. Sorun, Aurelio'nun en büyük hayalinin ispanya'da futbol oynamak istemesiydi. Para ikinci plandaydı'' diye yanıtladı.

Sözleşmesi bitecek futbolcularla ilgili görüşmelerin başlatıldığını belirten Mosturoğlu, kaleciler Volkan Babacan ve Mert Günok ile sözleşme yenilediklerini de bildirdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 8 5 3 0 15 6 18
2 Trabzon 8 5 2 1 12 9 17
3 Ankaraspor 8 5 1 2 15 7 16
Tümünü göster...
4 Sivas 8 4 3 1 13 7 15
5 Bursa 8 5 0 3 14 14 15
6 Galatasaray 8 4 2 2 19 10 14
7 Kayseri 8 4 2 2 10 5 14
8 Gaziantep 8 4 2 2 12 9 14
9 Fenerbahçe 8 4 0 4 16 13 12
10 Eskişehir 8 3 3 2 11 10 12
11 Konya 8 3 1 4 10 14 10
12 İ.B.B. Spor 8 2 3 3 7 9 9
13 G.Birliği 8 2 3 3 10 13 9
14 Denizli 8 2 2 4 10 14 8
15 Hacettepe 8 2 2 4 6 11 8
16 Ankaragücü 8 1 2 5 7 15 5
17 Antalya 8 0 2 6 10 18 2
18 Kocaeli 8 0 1 7 7 20 1
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş 1  
  Sivas 1  
 Denizli 2  
  G.Birliği 2  
 Ankaraspor 4  
  Kocaeli 0  
 Fenerbahçe 5  
  Bursa 2  
 Konya 1  
  İ.B.B. Spor 2  
 Antalya 1  
  Hacettepe 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 3  
 Trabzon 1  
  Gaziantep 1  
 Eskişehir 4  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Hacettepe Konya Cumartesi 14:00  
 İ.B.B. Spor Trabzon Cumartesi 15:00  
 Eskişehir Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Sivas Denizli Pazar 14:00  
 Kocaeli Ankaragücü Pazar 14:00  
 Bursa Ankaraspor Pazar 14:00  
 G.Birliği Antalya Pazar 14:00  
 Kayseri Beşiktaş Pazar 15:00  
 Galatasaray Gaziantep Pazar 19:00