kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket haberleri

27.10.2008
Les Elastonautes Akmerkez'de uçacak
Akmerkez, Cumhuriyet'in kuruluşunu 85. yıldönümünü farklı etkinliklerle kutluyor. Strasburg'ta kurulan, sirk, opera ve tiyatro sahnesinde farklı bir konsepti bulunan Les Elastonautes 29 Ekim etkinlikleri kapsamında Avrupa, Afrika, Amerika'dan sonra İstanbul'da bir gösteri sergileyecek. Gösteri yarın saat 10.30'da ve 14.00'te Akmerkez' in dış cephesinde, saat 18.00'de de iç mekânda gerçekleşecek. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Akmerkez Bandosu, yarım saat arayla altı performans sergileyecek. 18 Ekim-14 Kasım arasında Atatürk'ün farklı fotoğraflarından oluşan Geleneksel Atatürk Resim Sergisi ziyaret edilebilecek.

'Damacana tehlikeli' iddiası doğru değil
Aralarında 29 su üreticisinin bulunduğu Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Başkanı Adnan Çavuş, damacana ve plastik şişelerde kullanılan polikarbon maddesinin sağlıksız olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Polikarbonun güvenli bir ambalaj malzemesi olduğunu söyleyen Çavuş internette dolaşan "Damacana üzerinde 3 ve 7 rakamlarının bulunduğu damacanaların tehlikeli" olduğu yönündeki ifadelerin yanlış yorumlandığını söyledi. Çavuş, 3'ün polivinil klorürü (PVC), 7 ise polikarbonu da içeren ambalaj malzemelerini ifade etiğini damacanaların sağlık açısından güvenilirliği ile hiçbir ilişkisi olmadığını söyledi.

Rohm and Haas'ın hedefi lider olmak

Özel kimyasal maddeler üretimi alanında faaliyet gösteren Rohm and Haas, Gebze'deki Plastik Katkı Maddeleri Akrilik Mukavemet Artırıcılar ve İşlem Yardımcıları üretim tesisinin açılışını kutladı. Rohm and Haas Operasyonlardan Sorumlu Dünya Başkanı (COO) Pierre Brondeau, yaptığı konuşmada yeni tesis ile Türkiye pazarının artan ihtiyaçlarına cevap verecek verimlilik, maliyet ve performansta, yeni ve yenilikçi ürünler sunmaya odaklanacaklarını kaydetti. Brondeau, hedefleri arasında Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarında lider konuma gelmek olduğunu kaydetti. Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye Bölge Direktörü ve Başkan Yardımcısı Jean-François Mayer ise 'Türkiye, şirketimiz için stratejik bir gelişme bölgesinde yer alıyor' dedi

Körfez sermayesine ilişkin önyargı değişmeli
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, saplantı ve önyargılardan kurtularak körfez fonlarının büyük bir bölümünün Türkiye'ye kaydırılabileceğini kaydetti. 12. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın sona ermesi dolayısıyla yazılı açıklama yapan Vardan, yabancı sermayenin güvenilir liman arayışında olduğunu kaydetti. Dünya ülkelerinin körfez fonları ile ülkelerini finanse etmek için birbirleriyle mücadele ettiğini dile getiren Vardan, "Bazı saplantılarımızdan ve önyargılarımızdan kurtulur, kendimize ve ülkemize güvenirsek, bu fonların büyük bir bölümünü ülkemize rahatlıkla kaydırabiliriz. Çünkü onlar güvenilir bir liman arıyorlar, bizde de bu fonların kullanılabileceği proje, karlı iş imkanları ve güvenilir liman var" diye konuştu.