kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"IMF 'Fırsatı bulduk, ümüğünü sıkarız' derse buna boyun eğmeyiz"

27.10.2008
Başbakan Erdoğan, IMF'yi "Bizimle esneklik içinde anlaşırsanız eyvallah oturur imzalarız. Ama yok 'Fırsatı bulduk ümüğünü sıkalım' denirse kusura bakmayın" diyerek eleştirdi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Böyle bir kriz ortamında IMF nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız dedi. Erdoğan, Bizim böyle bir dönemdeki büyüme hızımız, bütçe düzenlememiz, bütün bunlarda eğer bizimle bir esneklik içerisinde anlaşmaya varırsanız eyvallah oturur imzalarız. Ama yok, (böyle bir fırsatı bulduk, hemen ne yapalım? Ümüğünü sıkalım). Kusura bakmayın. Bedeli ne olursa olsun buna da fırsat vermeyiz diye konuştu. Erdoğan, Karapürçek Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Altındağ İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan küresel mali krize değinen Erdoğan, dünyanın bir ekonomik küresel kriz yaşadığını kaydetti.

'HERKES AKIL VERİYOR'
Başbakan bakanların bu ülkede ekonominin içinde olan tüzel ve gerçek kişilerle görüşmelerini yaptığını ancak görüştükleri kişilerin kendilerine akıl verdiğini belirterek şunları söyledi: "Bize 'Efendim IMF ile alınan kararı neden açıklamıyorsunuz? Bir an önce açıklayın' deniyor. IMF ile görüşmediğimizi kim söylüyor?' Biz sizin talimatınızla mı IMF ile masaya oturup karara bağlayacağız? IMF ile zaten biz görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu karşılıklı menfaat esasına dayalıdır. Ama böyle bir kriz ortamında IMF'nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız. Mesele bu." Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin böyle bir dönemdeki büyüme hızı, bütçe düzenlemeleri konusunda çalıştığını belirterek IMF'nin bu konularda esneklik içinde anlaşmaya varması durumunda eyvallah bir anlaşma imzalayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan sözlerini "Ama yok, (Böyle bir fırsatı bulduk, hemen ne yapalım? Ümüğünü sıkalım). Kusura bakmayın. Bedeli ne olursa olsun buna da fırsat vermeyiz" diyerek tamamladı.