kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

27.10.2008
'Kriz henüz sona ermekten çok uzak'
Almanya Ekonomi Bakanı Peer Steinbrueck, mali piyasaların hala çökebileceğini belirterek, hükümetlerin mali kuruluşları kurtarma çabalarına karşılık durumun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Steinbrueck, Bild am Sonntag'a verdiği demeçte, çökme tehlikesinin sona ermekten uzak olduğunu söyledi. Almanya, 17 Ekim'de mali piyasalar için 500 milyar Euro'luk yardım paketini onayladı. Ancak sadece devlet bankası BayernLB, yardım istediğinde bulundu. WestLB ile HSH Nordbank ise hala yardım fikrini düşünme aşamasında.

Kuveyt Merkez Bankası Gulf Bank'ı kurtardı
Kuveyt Merkez Bankası, batık krediler ve piyasalardaki zayıflamanın etkisiyle kârı iki çeyrektir düşen Gulf Bank'ı kurtardı. Merkez Bankası, bankanın hisselerinin işlem görmesini durdururken, bankanın döviz ve mali piyasalardaki ticari işlemlerini yönetecek bir de yönetici atadı. Suudi Arabistan hükümeti, düşük gelirli vatandaşlarının faizsiz kullanımına sunulmak üzere Suudi Credit Bankasına 2.67 milyar dolar verdi. Finansal kriz nedeniyle Katar ve Umman da borsa yüzde 8'den fazla düşerken, Dubai'de kayıp yüzde 5.53 oldu.

ABD, İslami bankacılığı mercek altına aldı
ABD yönetimi, krizle mücadelede ne ölçüde yararlı olabileceğini belirlemek amacıyla İslami bankacılığı başlıca yönleriyle incelemeye başladı. S. Arabistan'ı ziyaret eden ABD Hazine Bakanlığı'nın ikinci adamı, Robert Kimmitt, küresel finansal krizle mücadelede ne ölçüde yararlı olabileceğini belirlemek amacıyla "İslami bankacılığı"nı başlıca yönleriyle incelediğini belirtti. Kimmitt, "İslami bankacılığın gündemin bir maddesi olacağından emin değilim ancak bu sık sık ele alınan bir konudur" dedi.

Dünya Bankası yoksula keseyi açacak
Japonya'da yayımlanan Nikkei gazetesine göre, Dünya Bankası, yoksul ülkelere yönelen özel fonların azalmasını telafi etmek için bu ülkelere verdiği kredi miktarını iki katına çıkaracak. Gazetenin haberine göre, Dünya Bankası, yoksul ülkelerin küresel kredi kriziyle baş etmesine yardımcı olmak için 2007'de 13.5 milyar dolar olarak verdiği uzun vadeli kredileri iki katına çıkarmayı planlıyor. Banka söz konusu kredileri, Asya ve Afrika daki Gana, Bangladeş ve Kamboçya gibi 10 yoksul ülkeye vermeyi hedefliyor.