kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ETNO toplantılarına 2009’da Türk Telekom ev sahipliği yapacak. ETNO’nun üyeleri arasında, British Telecom, Deutsche Telecom, Telecom Italia, Telefonica (İspanya), Finnet, France Telecom, Telenor ve Telia Sonera gibi Avrupa’nın devleri üye.

'Kâr yaratan şirkete yatırım yapan Buffett'tan kârlı çıkar'

TİMUR SIRT
27.10.2008
Türk Telekom CEO'su Doany, kendisinin de tüm parasını liraya çevirdiğini belirterek, "Kâr yaratan şirketlere yatırım yapan ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffett'tan bile kârlı çıkar" iddiasında bulundu..
Türk Telekom (TT) CEO'su Paul Doany, tüm parasını YTL'ye çevirdiğini belirterek kâr yaratan şirketlere yatırım yapanların 3 yıl gibi bir vadede ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffett'tan bile kârlı çıkabileceğini iddia etti. Kendisinin de bu dönemde TT hissesi aldığını kaydeden Doany, uzun vadeli yatırım önerisinde bulundu. Bünyesinde 43 telekom operatörünü bulunduran Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği'nin (ETNO) önceki gün İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen genel kurul Avrupa'nın telekomünikasyon devlerinin CEO'larını biraraya getirdi. British Telecom, Deutsche Telekom, Telefonica, Telecom Italia gibi Avrupalı dev operatörlerin yanı sıra ABD'den AT&T ve Verizon'un CEO'larının da katıldığı toplantılarda ana gündemi kriz ve yatırım planları oluşturdu.

'BEN HİSSE ALIYORUM'
Toplantıdan sonra basına yatırımlara ara vermeyeceklerini söyleyen Doany, şirketin borsadaki hisse performansının hatırlatılmasına ilişkin olarak "Tüm yatırımlarımı TL'ye çevirdim ve şirketin hisselerini satın aldım" yorumunda bulundu. Telekom'un halka arzından 1 milyon dolarlık hisse aldığını, ardından iki kez 1'er milyon YTL'lik hisse aldığını söyleyen Doany, yatırımı uzun dönemli düşündüğünü dile getirdi. Geçen hafta Dubai'de Merrill Lynch, New York'ta ise ING'nin organizasyonuna katıldığını aktaran Doany, ABD'li ünlü yatırımcı Buffett'ın kriz öncesinde borsaya para yatırmadığını, bu dönemde yatırım kararı aldığını hatırlattı ve ekledi: "Krizde herkes için eşsiz fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Özellikle kâr yaratan şirketlerden bahsediyorum. Yatırım konusunda kararsız olan bir yatırımcıya TT'ye yatırım yaparsa 3 yıl sonra Buffet'tan daha kârlı çıkabileceğini söyledim" dedi.