kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
GAZETECİLERİ ELİYLE BESLEDİ Erdoğan, Altındağ’da partisinin ilçe kongresinden ayrılırken, makam aracından inerek bir süre vatandaşlarla konuştu. Başbakan burada kendisine ikram edilen baklavayı elleriyle basın mensuplarına yedirdi.

DTP'ye ağır suçlama: Terör yandaşı parti

ANKARA
26.10.2008
Başbakan DTP'ye yönelik eleştirilerinin dozajını artırdı. Erdoğan "Terör yandaşı parti" diye nitelediği DTP'ye "Terörle oy alacaklarını zannediyorlar. Bir kere, iki kere sıçrarsın, 3'üncüde yok olursun" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Güneydoğu'daki eylemlerin ardından DTP'ye karşı tutumunu sertleştirerek, "terör yandaşı parti" nitelemesi yaptı. Altındağ İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, burada alkış ve sloganlarla karşılandı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Başbakan konuşmasında Tunceli'ye önceki gün bir ziyaret gerçekleştirdiğini anımsattı. Erdoğan, Tunceli'ye Başbakan olarak 2, genel başkan olarak da 1 kere olmak üzere toplam 3 kez gittiğini ifade etti. Bu hafta sonu Van ve Hakkâri ye gideceğini bildiren Başbakan Erdoğan, şunları vurguladı: "Şunu çok açık, net söylüyorum. Eğer teröre destek verenler, eğer terörün yandaşları kalkıp da 780 bin metrekarelik vatan toprakları içinde başbakanın herhangi bir şehre gidişini engelleme gayretleri içine giriyorsa boşuna. Her metrekaresine gideceğiz, çalışacağız, yatırımlarımızı yapacağız. Bizi bu ülkede herhangi bir vatandaşımızdan koparmak mümkün değil. İster Türk , Kürt, Zaza, Arnavut, Çerkez, Boşnak olsun, ne olursa olsun. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki Yunus'un diliyle yaratılanı yaradandan ötürü severiz . PKK terör örgütü bizi Kürt kökenli vatandaşlarımızdan koparmak istiyor, boşuna uğraşıyor. Bizim için Türk kökenli vatandaşlarımızla Kürt kökenli vatandaşlarımız arasında hiçbir fark yok. Hepsine aynı mesafedeyiz.

'MESAFE AÇILACAK'
"Terör örgütü ve yandaşı olan siyasi parti maalesef kimlik siyaseti yapıyor" diyen Erdoğan şunları söyledi: "Hizmet siyaseti değil. Hizmet verelim anlayışları yok. Onlar zaten kimlik siyaseti yapıyorlar. Terörle oy alacaklarını zannediyorlar, tehditle oy alacaklarını sanıyorlar. Bir kere sıçrarsın, iki kere sıçrarsın ama üçüncü de yorulursun. Bunun neticesi bu. Benim milletimle terör örgütü arasındaki mesafe açılıyor, daha da açılacak. İnşallah bu başarıldığı zaman da terör örgütü bir yalnızlığın içinde kendi kendine kıvranarak bitecektir. Bunu böyle bilmeliyiz. Birbirimize inanacağız, ülkemize güveneceğiz. Gözümüzü hedeflerden ayrılmadan ilerleyeceğiz. Türkiye, yarınlarında bugünlerden çok daha mutlu ve müreffeh bir ülke olacak."