kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BAKANLI AÇILIŞ Bağdat’a ilk uçuşa Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Devlet Bakanı Tüzmen katıldı. Iraklı yolcular uçakta Türk bakanlara büyük ilgi gösterdi.

THY, 17 yıl aradan sonra Bağdat seferine başladı

Cevdet ÖZDEMİR- Gökhan ARTAN
26.10.2008
THY, Körfez Savaşı nedeniyle 17 yıl önce durdurduğu İstanbul-Bağdat seferlerine yeniden başladı. Seferler, iki ülke arasında haftada üç gün karşılıklı olarak yapılacak..
Türk Hava Yolları, Körfez Savaşı nedeniyle 17 yıl önce durdurduğu İstanbul-Bağdat seferlerine yeniden başladı. Dün saat 12.00'de İstanbul'dan Bağdat'a yapılan ilk uçuşa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, işadamları ve gazetecilerden olaşan kalabalık bir grup katıldı. Bağdat'a hareketlerinden önce Binali Yıldırım ve Kürşad Tüzmen, Atatürk Havalimanı'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Irak'la ilişkilerde yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY'nin Bağdat seferlerine başlaması ile birlikte ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli bir köprü kurulacağını söyledi. Yıldırım, iki ülke arasında yapılan anlaşma ile Irak tarafından tayin edilen bir şirketin Irak'tan Ankara, Antalya, Gaziantep, İzmir, İstanbul'a, Türkiye'den ise Bağdat'a Basra, Erbil, Musul, Necef ve Süleymaniye'ye seferler yapılabileceğini söyledi

HEDEF 20 MİLYAR DOLAR
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise iki ülke arasındakiticaret hacminin geçen yıl 3.5 miyar dolara çıktığını bu yıl ise 5 milyar doları geçeceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Tüzmen 2011 yılında Irak ile ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkabileceğine vurgu yaptı.