kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

97 polis dizildi 15 işkenceci teşhis edildi

Gökay USANMAZ - SABAH
24.10.2008
Sarıyer'de 97 polis, işkence sonucu ölen Çeber'in arkadaşlarıyla yüzleştirildi. Üç genç, biri kadın 15 polisi teşhis edip, "Tanınmamak için imaj değiştirmişler" dedi..
Metris Cezaevi'nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Çeber'in Sarıyer'de, birlikte gözaltına alındığı ve polis merkezinde kötü muamele gördüklerini anlatan 3 arkadaşı dün o gün görevli 97 polisle yüzleştirildi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 97 polis memuru Bakırköy Adalet Sarayı'na 4 polis minibüsü ve Sarıyer Belediyesi'ne ait bir midibüsle getirildi. 97 polis memuru burada Özgür Karakaya, Cihan Gün ve Aysu Baykal ile yüzleştirildi. Soruşturmayı yürüten Savcı Cevdet Doğan huzurunda yapılan teşhise polisler, yapılan kimlik tespitlerinin ardından 10 kişilik gruplar halinde alındı. Yüz yüze gerçekleştirilen teşhiste Çeber'in arkadaşları biri kadın olmak üzere 15 polisi teşhis etti. Ceber'in arkadaşı Baykal, yüzleştirme sırasında teşhis edilen polis memurlarının birçoğunun gözlerini kendilerinden kaçırarak ele verdiklerini, bazılarının ise saç keserek veya sakal bırakarak imaj değiştirdiğini iddia etti.

'GÜLÜYORLARDI'
Baykal ayrıca teşhis ettikleri memurlardan bazılarının ise kendilerine güldüğünü söyledi. Yüzleştirmenin ardından Çeber'in arkadaşları, avukatları Taylan Tanay ve Naciye Demir ile birlikte basın açıklaması yaptı. Başta "cinsel taciz" suçu olmak üzere hakaret ve işkence suçlamaları ile ilgili teşhis yapıldığını söyleyen Tanay, "Müvekkillerim 28-29 Eylül arasında başta İstinye Polis Merkezi, İstinye Devlet Hastanesi ve Asayiş Büro Amirliği olmak üzere 4-5 ayrı yerde yapılan işkenceleri çok detaylı anlattı" diye konuştu. İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin yaptığı soruşturmayı yetersiz bulduğunu belirten Tanay, "Keşke bu teşhis işlemini İçişleri Bakanlığı'nın 2 müfettişi yapmış olsaydı. İddiayı bilmiyorken nasıl bir soruşturma yapabilirsiniz? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ayrıca Bakanlık bu zamana kadar ciddi bir soruşturma yürütmedi" dedi. Tanay ayrıca bir gazetecinin "Teşhisin yüz yüze yapılmasının doğru olup olmadığı" sorusu üzerine "Teşhis, soruşturmayı yürüten savcının önünde ve bir duruşma salonunda, olması gereken şekilde yapıldı" dedi.
Haberin fotoğrafları