kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte rüşvetin şifresi 'Araba tamir oldu'

Erkan DOĞAN - SABAH
24.10.2008
Rüşvet almaktan tutuklanan hâkimin duruşma arasında, telefonla bağlantı kurup şifreli cümleyi duyunca ona göre karar verdiği ortaya çıktı..
İzmir'de 101 yıl hapsi istenen çete liderini 350 bin YTL rüşvet karşılığı tahliye edildiği iddiasıyla gözaltına alınan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut yasa gereği polis tarafından ifadesi alınamadığı için önceki akşam saat 18.30'da adliyeye çıkarıldı. Operasyonu ve soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Murat Gök tarafından 7.5 saat sorgulanan Asım Korkut'un savunması 45 sayfa tuttu.

50 SAYFALIK FEZLEKE
Savcı tarafından tutuklanması talebiyle, diğer özel yetkili mahkeme olan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Asım Korkut, nöbetçi hakim Mustafa Simavlı'nın karşısına çıktı. Burada yine savunma yapan Korkut, önceki gece saat 01.50'de tutuklanarak Kırıklar'daki F Tipi Cezaevi'ne teslim edildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün, Asım Korkut hakkında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere 50 sayfalık fezleke hazırladığı öğrenildi. Gözaltında olan, aralarında 8 avukat ve 1 işadamının da bulunduğu diğer 16 zanlının sorguları sürerken, operasyonla ilgili detaylar da tek tek ortaya çıkmaya başladı. Mahkeme başkanının, duruşmalar sırasında kısa süreli olarak odasına geçip bağlantıları sağlayan yeğeni ya da diğer avukatları aradığı, karşı tarafın rüşvet anlaşmasının sağlandığını bildirmek için "Araba tamir oldu" sözünü söylediği, bunun üzerine başkanın da sanığı tahliye ettiği belirtildi. Polisin kayıt altına aldığı telefon görüşmelerinde de, mahkeme başkanının kardeşi H. Korkut aracılığıyla avukatlarla pazarlık yaptığı, ayrıca başkan Asım Korkut'un zaman zaman kardeşiyle Göcek'te yatta buluştuğu ve rüşvet pazarlıklarını birlikte yaptıkları da belirlendi.
Haberin fotoğrafları