kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Askerden brifing

25.10.2008
Genelkurmay Başkanlığı, Org. Başbuğ'un önerisi üzerine pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu'nda hükümete terör brifingi verecek..
Genelkurmay Başkanlığı, 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu'nda brifing vererek bir ilki gerçekleştirecek. Son günlerde yürütülen iç güvenlik harekâtlarıyla ilgili bilgilerin verileceği brifingde, Aktütün saldırısı ardından gelişen ihmal iddialarına da açıklık getirilecek. Kabine'ye brifing verme önerisi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan geldi. Haftalık olağan basın toplantısında 17 şehitle sonuçlanan Aktütün saldırısıyla ilgili 2. Ordu Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmanın da sonuçlanmak üzere olduğu bildirilecek. Genelkurmay'ın bakanlara vereceği brifingde, soruşturmanın sonuçlarına ilişkin bilgi verilmesi ve kabine üyelerinin kafalarında oluşan tereddütlerin giderilmesi hedefleniyor.

KASIMDA EĞİRDİR'DE
Başbakan Erdoğan da, konuyla ilgili olarak "Terörle mücadeleye yönelik neler yapılıyor, yapılmakta, ağırlıklı olarak bu konuları ihtiva eden bir brifing olacak" dedi. Erdoğan kasımın ilk haftası Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda da bir brifing alacaklarını söyledi. Öte yandan dün gerçekleştirilen haftalık bilgilendirme toplantısında, geçtiğimiz hafta Hakkâri Dağlıca'daki bir üsse ve Van'ın Başkale ilçesindeki iki karakola Aktütün'e benzer iki saldırı girişimi olduğu, verilen karşılıkta 17 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.