kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Önemli Mesajlar:

13.10.2008
'Yangının üzerine benzinle gidilmez'
* Türkiye'de küresel mali kriz nedeniyle sıkıntı henüz yok, 'olmayacak' demedim, demiyorum. Ama en az zararla atlatacağız.

* İtfaiyeci yangına benzin pompasıyla gitmez, su pompasıyla gider.

* Ülkemizde krizi dört gözle bekleyenler, ellerini ovuşturanlar var.

* İhracatımız etkilenmeyecek, AB'de düşse de komşu ülkelerde artıyor.

* Yurtdışındaki mevduatın çekilmesinin riski neyse bütün riski alıyoruz, yeter ki girsin.

Büyükekşi: Kara kara düşünmeye vakit yok

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, krize karşı "birlik zamanı" çağrısında bulundu. Büyükekşi, "Kriz sürecine, yapısal reformlarımızın birçoğunu yapmış olarak girseydik, daha düşük cari açığa sahip olabilseydik işimiz çok daha kolay olurdu. Ancak kara kara düşünecek, kötümser olarak kaybedecek vaktimiz yok" dedi. Avrupa ekonomisindeki daralmaya dikkat çeken Büyükekşi, "Bu pazarın belli nispette daralması bizi göreceli olarak etkiler. Biz de bu etkiyi Körfez ve Ortadoğu ülkeleri gibi krizden daha az etkilenecek pazarlarla telafi etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

'Risk sigortamız pazar çeşitliliği'

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, küresel piyasaları vuran krize karşı Türkiye'nin risk sigortasının pazar çeşitliliğinde gösterilen başarı olduğunu söyledi. Tüzmen, "Son yıllarda değerli Türk Lirası ortamına rağmen ihracatın ithalatı karşılama oranı önemli bir bozulma göstermedi" dedi. Tüzmen, şöyle devam etti: "Geleneksel pazarların çekirdeği AB'ye üye ilk 15 ülkenin ihracattaki payı yüzde 51 iken 2008'de bu oran yüzde 41'e geriledi. Ortadoğu ülkelerinin payı 2 kat arttı yüzde 16 oldu. Komşu ve çevre ülkelerinin payı yüzde 41'i geçti. Çin'e ihracat yüzde 61 arttı."