kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hintli TAFE, 'yatırımsever' Türkiye'de traktör üretecek

13.10.2008
Dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi Tractors and Farm Equipment Limited (TAFE), Manisa'da kuracağı fabrikada yılda 15 bin adet traktör üretecek..
Dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi Tractors and Farm Equipment Limited'in (TAFE), Manisa'da fabrika kuracağı açıklandı. Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, TAFE şirketinin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, yıllık 15 bin traktör üretimi planı ile bir traktör üretim ve montaj tesisi yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Açıklamada, TAFE'nin Türkiye pazarına en kısa sürede tüm traktör serisi ürünlerini sunacağı, üretime 2009'un ilk çeyreğinde başlanacağı belirtildi.

1 MİLYON MÜŞTERİSİ VAR
Hindistan merkezli TAFE, 100 HP altı traktör segmentinde, yıllık 80 bin adede ulaşan, Güney Asya, Afrika ve Kuzey Amerika ülkelerindeki satışları ile dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi. 50 yıla yakın bir süredir traktör tasarım, üretim ve pazarlamasında, bir milyonun üzerinde müşteriye hizmet veren şirketin CEO'su Mallika Srinivasan, Türkiye'nin diğer pazarlara ulaşmada son derece önem taşıyan uluslararası jeolojistik ve stratejik konumuna dikkat çekti. Srinivasan "Türkiye traktör pazarı bizler için, TAFE'nin deneyim ve ürün gamı ile örtüşümü açısından son derece önemli bir pazar. Türkiye gerçek anlamda yatırımsever bir ülke" dedi. Manisa'nın Türkiye'nin son derece gelişmiş oto yedek parça üretim merkezlerine yakın olması sebebi ile de tercih edildiğini belirten Srinivasan, TAFE'nin gerek yerel gerekse global ihtiyaçlarını bölgeden karşılamayı planladığını kaydetti. Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise dünyanın önde gelen traktör üreticileri arasında bulunan Hindistan'ın bu alandaki öncü kuruluşu TAFE'nin sıfırdan bir yatırımla ülkemize gelme kararı almasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.