kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Yeni borçlanma imkânsız yatırımlarda frene bastık'

14.10.2008
Akfen Holding Başkanı Akın, krizden ilk olarak büyük şirketlerin etkilendiğini belirterek, "İşten çıkarmalar gündeme gelecek" dedi...
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de ilk olarak büyük şirketlerin krizden etkilendiğini söyledi. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Akın, "Proje finansmanları imkânsız hale geldi. Yeni borçlanmalar ve yeni yatırımlar mümkün değil" dedi. Akın, büyük şirketlerin küçüleceğini, işten çıkarmaların gündeme geleceğini belirtti. Hamdi Akın, Akfen olarak da yatırımlarda bir süre frene basacaklarını ve dinleneceklerini kaydetti.

HAVAŞ'A ERTELEME
Akın şunları söyledi: "Başlamış olan otel yatırımları devam edecek ama şu anda yeni inşaat derseniz, hayır olmayacak. İki ay sonra bakarız. Enerji için de aynısı geçerli. Bunlar uzun vadeli proje finansmanının yeniden işler hale gelmesiyle alınacak kararlar. TAV önümüzdeki günlerde Letonya-Riga Havaalanı ihalesine girdikten sonra durum değerlendirmesi yapacak, Havaş'ın halka arzı ise ertelenecek." Krizin dibinin göründüğünü düşünen Akın, hükümete sektörel önlemler almasını, reel sektöre ise borçlarını yeniden yapılandırmalarını önerdi. Akın, "Kriz fırsata çevrilebilir: Türkiye'deki bankalar bu borçları yeniden yapılandırma konusunda destek olabilirler yeniden finansmanda yeni bir pencere açabilirler. Bundan işadamları ve bankalar güzel paralar kazanabilir" dedi.