kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD bankalara 250 milyar dolar verecek

Giriş Saati : 14.10.2008 10:35
Güncelleme : 14.10.2008 17:52
Yeni Haber
ABD yönetimi, bankalara 250 milyar dolar verecek.
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Hazine bugün, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of New York Mellon'dan hisse satın alacağını açıklayacak.

Medyada çıkan diğer haberlerde, hükümetin sermaye desteğinden State Street ve Merrill Lynch'in yararlanacağı da ifade edildi.

New York Times gazetesi, Citibank, JPMorgan Chase, Bank of America ve Wells Fargo bankalarının her birinin 25'er milyar dolar, Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in ise 10'ar milyar dolar alacağını yazdı.

Hükümetin bu önleminin, bankaların bilanço ve kredi portföylerinin göreceli olarak zayıf ve güçlü olduğu bir zaman diliminde uygulanacağı ifade edildi.

Bush yönetiminin ayrıca, bankaların mevduat hesaplarına garanti veren Federal Mevduat Sigorta Fonu'nun (FDIC) bankaların üst öncelikli borçlarına ve tasarruflarına üç yıllığına garanti vermesine desteğini de bugün açıklayacağı bildirildi.

Bu kararın kredi piyasalarının kilidin açmayı, ekonomiyi canlandırmayı ve kredi vermeleri için bankalara güven sağlamayı amaçladığı kaydedildi.
Bu arada ABD Hazine Bakanı Henry Paulson dün Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Bank of New York Mellon yöneticileriyle dün Washington'da planı görüşmek için biraraya geldi.

Görüşmeye ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, New York Fed Başkanı Timothy Geithner ve FDIC Başkanı Sheila Bair de katıldı.

AA