kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

14.10.2008
İngiltere 3 bankaya 37 milyar akıtacak
İngiltere Hükümeti, 37 milyar sterlin tutarında bir sermaye yatırımı yardımıyla Royal Bank of Scotland ile birleşme aşamasındaki HBOS ve Lloyds bankalarına bu birleşmeyi başarıyla tamamlamaları halinde destek olacağını açıkladı. Hükümetin destek kararının ardından Lloyds 5.5 ve HBOS 11.5 milyar sterlin sermaye artırım kararı aldı. Barclays de 6.5 milyar sterlin sermaye artırım kararı aldı.

Petrol en fazla 50 dolara inebilir
ABD'li banka Goldman Sachs, küresel finansal kriz devam ederse ham petrol fiyatlarının daha fazla düşebileceğini, ancak bu düşüşün en fazla petrol sanayinin ortalama operasyonel maliyeti olan varil başına 50 dolara kadar olabileceğini kaydetti. Goldman Sachs, 4. çeyrekte ham petrol fiyatlarının ortalama 75 dolar, yılın sonunda ise 70 dolar olmasını beklediklerini bildirdi.

Fransa 360 milyon Euro'luk paket açtı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bankalara sunulacak destek planı çerçevesinde hükümetin bankaların verdiği borçlara 320 milyar Euro garanti getireceğini açıkladı. Sarkozy, bu amaçla devletin bir şirket kuracağını açıkladı. Bankaların yeniden sermayelendirilmesi için ikinci bir kamu şirketi oluşturulacağını da belirten Fransa Cumhurbaşkanı, bu şirkete 40 milyar Euro verileceğini kaydetti.

Junker: Bu hediye paketi değil
Eurogroup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Paris zirvesinden çıkan eylem planının bankalar için hediye paketi olmadığını kaydetti. Juncker, "Plan, bankalara hediye paketi vermek için değil, onların batmasını engellemek için hazırlandı. Bu plan, tüketici, yatırımcı mantıklı biçimde çalışmaya devam etsin diye alındı" dedi.

Macaristan IMF'nin kapısını çaldı
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, AB ve Macaristan ile muhtemel teknik ve finansal yardım konusunda yakın diyalog halinde olduklarını belirtti. Strauss-Kahn, "Macaristan'ın son yıllardaki finansal politikasının daha iyi olmasına rağmen" ortaya çıktığını belirtti. Macaristan başbakanı dün IMF'nin teklifinin son çare olarak kullanılacağını belirtmişti.

Londra'da 62 bin kişi işsiz kalabilir
İngiliz ekonomik danışmanlık kurumu Ekonomi ve İş Dünyası Araştırma Merkezi'nin (CEBR) raporuna göre, kredi piyasalarındaki sıkışıklık sebebiyle 2008 ve 2009 yıllarında Londra'da 62 bin kişinin işini kaybedebileceğini ve şehirde son 10 yılda yaratılan istihdamın ortadan kalkacağını belirtti.