kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbuğ'dan moral operasyonu

Giriş Saati : 14.10.2008 18:09
Güncelleme : 14.10.2008 20:45
Yeni Haber
Hava yer atış yarışmaları ödül töreni, komutanların dayanışmasına sahne oldu.

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Aktütün saldırısı sırasında golf oynadığı eleştirileri nedeniyle zor günler geçiren Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na sahip çıktı. İlk kez böyle bir törene Genelkurmay Başkanı düzeyinde katılım oldu. Orgeneral Başbuğ, havacı üniformasıyla geldiği tören alanından, Org. Babaoğlu'nu makam aracına alarak ayrıldı. Törene, diğer kuvvet komutanları da katıldı.

OPERASYONLAR İTİBAR KAZANDIRDI
Babaoğlu konuşmasında, "İcra edilen hava harekatlarında alınan başarılı sonuçlar, Türk Hava Kuvvetlerimize hem yurt içinde, hem de yurt dışında haklı bir itibar kazandırmıştır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün saldırısı ve sonrasında golf oynadığı için istifa çağrılarına hedef olan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na basın önünde birlik görüntüsü vererek sahip çıktı. Hava yer atış yarışmaları ödül törenine ilk kez Genelkurmay Başkanı düzeyinde katılım olurken, Orgeneral Başbuğ, pilot kıyafetiyle geldiği törenin ardından, Orgenenal Babaoğlu'nu makam aracına aldı ve kuvvet komutanının arkasında olduğu mesajını verdi.

KUVVET KOMUTANLARI TAM KADRO

2007-2008 uçuş eğitim yılında hava yer atış yarışmalarında başarılı olanlara ödülleri dün Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapıldı.
Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık katıldı. Orgeneral Başbuğ, törene pilot kıyafetiyle geldi ve ayrılırken makam aracına aldığı Orgeneral Babaoğlu'na adeta moral operasyonu düzenledi.

Törende bir konuşma yapan Orgeneral Babaoğlu, icra edilen son harekatların günümüz modern silahlı kuvvetleri içinde hava kuvvetleri harekatının sonuca doğrudan etki edebilecek güç konumuna eriştiğini gösterdiğini belirtti. Orgeneral Babaoğlu, saatte bin kilometreyi aşan bir süratle onlarca dinamik parametreyi değerlendirip zamanında ve doğru karar vermenin ve bu kararın gereklerini saniyelerle ifade edilebilecek kısa zamanda maharetle uygulamanın oldukça yüksek bir eğitim seviyesi gerektirdiğini kaydetti.

İNSANSIZ HAVA SİSTEMLERİ GELİYOR
Orgeneral Babaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:''Ayrıca, bölücü terör örgütüne karşı yurt içinde ve yurt dışında yoğun olarak 16 Aralık 2007 tarihinde başlanan ve halen gerektikçe günün her saatinde ve her türlü hava koşulunda icra edilen hava harekatlarında alınan başarılı sonuçlar, Türk Hava Kuvvetlerimize hem yurt içinde, hem de yurt dışında haklı bir itibar kazandırmıştır.Yakın zamanda Hava Kuvvetlerimizin envanterine girecek insansız hava sistemlerinden elde edeceğimiz gerçek zamanlı istihbarat bilgilerinin daha da artmasıyla bu başarının katlanarak artacağını değerlendiriyorum.''

Orgeneral Babaoğlu, bu yarışmada sergilenen üstün performans ve kaydedilen isabetli vuruşların TSK'nın sahip olduğu üstün eğitim seviyesinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, her sene geliştirilen derecelerin muhtemel bir harekatın Hava Kuvvetleri'nin pilotlarının yetenekleriyle şekilleneceğini müjdelediğini söyledi. Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, ''Yüce ulusumuzun bizden beklentilerini eksiksiz karşılayacağımızın garantisini gururla verebilirim'' dedi. Daha sonra, Orgeneral Başbuğ ve beraberindeki kuvvet komutanları, dereceye giren personelle fotoğraf çektirdi. Orgeneral Başbuğ, ''Üstün başarılarınızın gelecekte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Gelecekteki faaliyetlerinizde de üstün başarılar diliyorum'' diye konuştu.

ÖDÜLLER
Hava Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, törende yaptığı konuşmada, hava yer atış yarışmalarının her yıl yapıldığını belirterek, bu yılki yarışmaya 17 muharip filodan 172 uçucu personelin katıldığını ifade etti. Tuğgeneral Selçuk, bu tür yarışmaların harbe hazırlık faaliyetlerini doğrudan etkilediğini, TSK'nın gücüne güç kazandırdığını kaydetti.

Daha sonra Orgeneral Başbuğ tarafından yarışmada dereceye giren filoların bağlı bulunduğu üs komutanlarına şilt ve ödül verildi. Malatya'daki 7. Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, Bandırma'daki 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Orgeneral Başbuğ'un elinden ödüllerini aldı.

Orgeneral Koşaner de birinci kategoride birinci olan 172. Filo'nun komutanına, ikinci kategoride birinci olan 132. filonun komutanına, üçüncü kategoride birinci olan 171. filonun komutanına ve dördüncü kategoride birinci olan 161. filonun komutanına ödüllerini sundu.
Orgeneral Babaoğlu da ferdi olarak kategorilerde birinci olan pilotlara şilt ve ödüllerini verdi. Orgeneral Babaoğlu'nun ödül verdiği pilotlar arasında kadın pilot Yüzbaşı Hürriyet Munanoğlu da yer aldı. Orgeneral Işık ise bakım kategorisinde birinci olan 171. Filo personeline ödüllerini takdim etti.