kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kahraman şoför

Ercan TOPAÇ / TUNCELİ (SABAH)
Giriş Saati : 14.10.2008 17:36
Güncelleme : 14.10.2008 21:02
Yeni Haber
Tunceli'den Elazığ Asker Hastanesi'ne muayene ve tedavi için 30 askeri götüren servis otobüsü dönüşte teröristlerce pusuya düşürüldü. Servis otobüsünün şoförü pusudan gaza basarak hızını arttırıp kaçtı ve 30 askerin hayatı kurtuldu. Açılan ilk ateşte 6 asker yaralandı.

Tunceli 4. Komando Tugayı'ndan 30 askeri muayene ve tedavi için Elazığ Asker Hastanesi'ne götüren sivil otobüs, saat 12.30 sıralarında geri dönüş yolunda Tunceli kent merkezine 2 kilometre mesafedeki Dinar deresinde teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ilk ateşte otobüsün yan camlarından askerler hedef alındı. Otobüsün şoför tarafındaki arka lastiği de ateş açarak patlatan teröristler, otobüsün hızını düşürmek istedi. Ancak hain teröristler buna rağmen hedefine ulaşamadı. Tam bu sırada şoför soğukkanlı davranarak yavaşlamak yerine gaza basıp hızla bölgeden uzaklaştı. Hain saldırıda 1'i ağır olmak üzere 6 asker yaralanırken; geri kalan askerler şoförün cesareti ve çabukluğu sayesinde büyük tehlike atlattı. Ağır yaralı asker Fikret Yüksel helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Pusu sonrası kaçan teröristlerin yakalanabilmesi için Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan jandarma özel harekat birlikleri helikopterle teröristlerin kaçış yönüne sevk edildi. Kobra helikopterleri de bölgeyi havadan taradı. Dinar deresinin olduğu derin vadiler jandarma birlikleri tarafından ablukaya alındı.