kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mama skandalında,kalite kontrol yetkilisi istifa etti

Giriş Saati : 22.09.2008 14:21
Güncelleme : 22.09.2008 23:48
Yeni Haber
Çin'de zehirli bebek maması skandalı üzerine ülkenin kalite kontrol idaresi başkanı istifa etti.

Şinhua'nın haberinde, zehirli mama yüzünden binlerce çocuğun hasta olması üzerine, Devlet Konseyi'nin onayıyla Li Çangjiang'ın istifa ettiği bildirildi. Ancak haberde, Li'nin yerine kimin geleceği belirtilmedi.
Bebek mamaları ve diğer süt ürünlerinde, çocuklarda böbrek hastalığına yol açan melamin adlı kimyasal bulunmuştu. Çocukların birbiri ardına hastalanması üzerine bebek mamaları ve süt ürünleri tüm ülkede piyasadan çekilmişti.

Brunei, Singapur, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Japonya, Bangladeş, Gabon, Brundi ve Filipinler, Çin'de üretilen bu ürünleri yasaklayan ülkeler arasında bulunuyor.

Bu arada, hükümet tarafından açıklanan hasta çocuk sayısı 53 bine çıktı. Son haftalarda hastaneye kaldırılan 13 bin kadar çocuğun yüzde 80'inin 2 yaş ve altında olduğu, bunlardan 104'ünün durumun ağır olduğu belirtildi. Yaklaşık 40 bin çocuğun ise ayakta tedavi gördüğü bildirildi.
Çin'de 4 bebeğin zehirli mama nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor.
Bakanlık, hasta çocukların sayısındaki ani artışa açıklama getirmedi, ancak sağlık yetkililerinin Mayıstan itibaren olan hastane kayıtlarını taradıklarını bildirdi.

Müfettişler, süt satan bazı firmaların karlarını artırmak için sütü sulandırdıktan sonra, süte protein miktarını yapay olarak yükselten melamin maddesi ilave etmiş olabileceklerini belirtiyorlar.

AA