kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Dostlara teşekkür

Bugün farklı bir sayfada karşınızdayım. Bizim meslekte, 4'ten 20'li sayfalara kaydırılmak "tenzil-i rütbe"dir. Ama yazmadığım günlerde, toplumun çeşitli kesimlerinin ve meslektaşlarımın gösterdiği ilgi, "mağdur edilenin" değil, "mağdur edenin" zarara uğradığını bana öğretmiş oldu.
Teşekkür borçlu olduğum insanlar var: Başta, benimle yakından ilgilenen Ahmet Çalık... Ve diğerleri; haksızlığı yazı ya da beyanlarıyla vurgulayan veyahut beni telefonla arayıp üzüntülerini dile getirenler: Deniz Baykal, Melih Aşık, Ruhat Mengi, Ahmet Hakan, Rauf Tamer, İlhan Kesici, Asaf Savaş Akad, Nilüfer Göle, Mehmet Barlas, Canan Barlas, Harun Tokak, İhsan Kalkavan, Egemen Bağış, Memduh Yaşa, Taha Akyol, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ertuğrul Özkök, Yazgülü Aldoğan, Reha Muhtar, Oray Eğin, Cengiz Çandar, Atilla Yayla, Mehmet Altan, Ayşe Böğürler, Selahattin Sadıkoğlu, Yavuz Onursal, Salih Memecan, Merih Meriç, Tolga Eratak ve Atv'nin öğlen haberlerini sunan Aslıgül Atasagun.
Bu ilgi olmasa, "keskin sirkenin sadece küpüne zarar verdiği" muhtemelen anlaşılamayacaktı.
Tabii ikinci bir husus da, Haşmet Babaoğlu'nun durumu. Onun da yerinde olmak istemezdim doğrusu. 4'üncü sayfaya gelmesinin gerekçesi, inandırıcı olmadığı gibi incitici de: "Sayfaları hafifletmek istedik... hafif yazarlarla..."
Neredeyse, "hafif meşrep yazar" diyecekler. O zaman adres Haşmet Babaoğlu değil. Cinsel hayatını okurlarla paylaşan, sıradan olayları yazıya döken bir sarışın ya da esmer kadro mevcut. Onlardan birini tercih edeceksiniz.
Ben gene de, hem bana verilen resmi izahat, hem de kanaatimi ihtiva eden bir internet anketi düzenlenmesi için Cemil Barlas'tan rica ettim.
"Ilıcak'ın yazısı neden 20'li sayfalara kaydırıldı?"
a) Yeni bir sayfa düzenlemesi açısından bu gerekliydi. b) Nazlı Ilıcak "hafif" ya da "hafif meşrep" bir yazar değildi c) Şaban Dişli ve Deniz Feneri'nde yolsuzlukların yeterince üzerine gidilmediğini yazmıştı.
Cemil, daha farklı bir anket düzenleyeceğini söyledi. Hafta içinde Haberx'de neticeler çıkacak; sizi haberdar ederim.