kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nin önü, önceki gün ve dün çok kalabalıktı. Müze Müdürü Dr. Nazan Ölçerdurumdan çok memnun.

'Dali' gibi sergiye koşuyorlar

OLKAN ÖZYURT SABAH
22.09.2008
Sabancı Müzesi'nde önceki gün açılan Salvador Dali sergisi, yoğun ilgi görüyor. Sergi, ilk iki gününde 5012 kişiye ulaştı..
İstanbul Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde önceki gün açılan İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi, ilk gününde 2610, ikinci gününde ise 2402 ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı.
SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer ve serginin İspanyol küratörü Montse Aguer Teixidor, sevinç ve şaşkınlığını gizleyemedi.
SABAH'a konuşan Dr. Ölçer, "Türkiye'de kimin neyi beğeneceği pek belli olmuyor. Picasso İstanbul'da sergisinin ilk günleri böyle yoğun değildi. Aslında Picasso sergisine katılım, sergi kapanmak üzere olduğu için son günlerde artmıştı. Yani ilk günlerinde o sergide iki binin üzerine çıkmamıştık," diyerek şunları ifade etti: "İlk gün 2610 kişiyle saat 22.00'de kapılarımızı kapattık. Bugün de (Pazar günü), yoğun yağmur altında sabah müze önünde kuyruk oluşmuştu." Biz Dr. Nazan Ölçer'den bu bilgileri aldıktan sonra, sayfamız baskıya hazırlanırken müze yönetiminden yeni bir haber daha geldi. Dün 17.30'da kapanan müzeyi, tam 2402 sanatsever gezmişti.
Öte yandan küratör Teixidor'un başından geçenler de, Dali sergisine dair ilgiyi açıklayacak gibi görünüyor. Teixidor müzede vereceği konferans için kaldığı otelden dün sabah yola çıktığında, kendisini iki Kanadalı turist durdurup tebrik etmişler.
Küratör, turistlerin kendisini medyadan tanıdıklarını öğrenmiş ve çok şaşırmış. Dr. Nazan Ölçer ayrıca, küratörün şaşkınlığının takside de sürdüğünü şöyle anlatıyor: "Taksiye binmiş, müzeyi sorduğunda taksici de müzenin adresini hemen bilmiş ve "Oraya biraz zor gireriz, kalabalıktır ama bakalım" diye uyarı bile yapmış."

GRUPÇA GEZİLMELİ
Dr. Ölçer, Dali sergisine yönelik ziyaretçi patlamasına hazırlıklı olduklarını söylüyor. Ölçer bu hazırlıkları şöyle anlatıyor: "Grup halinde gelenler, müzeye ayrı kapıdan giriyor. Kuyruktakiler için şemsiyelerimiz hazır; Park yeri için Emirgan'da yer ayrıldı. Dali resimli özel bir taşıt servisimiz de var. Tabii, binanın önündeki çadırda da monitörlerde Dali filmleri oynuyor. Çünkü insanların bekleyişlerini en eğlenceli şekilde yapabilmeleri için, elimizden geleni yapıyoruz.
Bu arada hatırlatmak istiyorum; Bayram'ın birinci günü kapalıyız, ancak diğer günler açığız.
Öte yandan müzemiz çarşamba ve cumartesi günleri akşam 22.00'ye dek gezilebiliyor. Bu yönden, müzeye 18.00'den sonra gelenler sergiyi daha da rahat gezebiliyorlar, o zaman kuyruk seyrelmiş oluyor." Dali sergisi, şimdiden Türkiye çapında da rezervasyon toplamaya başladı. Müze yönetimi, sergiye Türkiye genelinde bir çok ilden grup gezileri için başvuru aldıklarını açıkladı.
Haberin fotoğrafları