kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İtalya'da namaz yeri tartışma yarattı

YASEMİN TAŞKIN
22.09.2008
İtalya'da ırkçı Kuzey Ligi, Treviso kentinde bayram namazını 'hedef aldı'... Parti Benetton'un kapalı spor salonunu Müslümanlara kiralaması nedeniyle, şirketi 'yalakalık' yapmakla suçladı.....
İtalya'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı vakaları her geçen gün daha da artıyor. İktidar ortağı Umberto Bossi'nin aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi Ramazan'da Müslümanları hedef alan eylemlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta parlamentoya ülkede cami inşaatını yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sunan parti bu sefer de kafasını "bayram namazına" taktı! Treviso kentinde bayram sabahı hep birlikte namaz kılabilecek kadar geniş bir yer bulamayan Müslümanlar Benetton firmasıyla spor salonlarını kullanmak için bir anlaşma yaptı.

'ÜÇ PARAYA KENDİNİ SATTI'
2002 yılında da benzer bir anlaşmayla Palasport kapalı spor salonunu kiralayan firma kiralamanın karşılığında ne kadar para aldığını açıklamadı. Ancak haber İtalyan basınında duyulur duyulmaz Kuzey Ligi son derece sert açıklamalar yaparak Benetton firmasını taşa tuttu. Parti yetkilileri İtalyan firmasını "İslamcılara yataklık yapmakla" suçladı. Partinin senatörlerinden Pier G. Stiffoni Benetton'un "Üç para için kendini sattığını" söyledi.

KAFTANA YASAK GETİRMİŞTİ
Firma adına kiralama işlerini takip eden Gilberto Benetton'un kızı Sabina Benetton ise yaptığı açıklamada spor salonunu "Yasa dışı kullanımlar hariç herkese verilebileceğini" belirtti. Treviso kenti daha önce de Müslüman karşıtı bir yasağa sahne olmuştu. Kentin yabancı düşmanlığıyla tanınan Belediye Başkanı Iancarno Gentilini, "Her kaftanın altında bir terörist olabilir" diyerek kentte kaftan giyilmesini yasaklamıştı.