kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Batı Şeria'da ikinci kezzap vakası

Giriş Saati : 22.09.2008 15:30
Güncelleme : 22.09.2008 23:48
Yeni Haber
Batı Şeria'nın Nablus kentinde bir kız öğrenci, şehrin girişindeki Havara askeri kontrol noktasında İsrailli bir askerin suratına kezzap attı. İsrailli asker hastaneye kaldırılırken, Filistinli kız tutuklandı.Bu, Batı Şeria'da son iki haftada ikinci "kezzap vakası" oldu.

Edinilen bilgiye göre, Nablus'taki El Neceh Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Senabil Breyk (19), kontrol noktasındaki askerlerden birinin yüzüne kezzap fırlattı. Kızın kezzap fırlattığı sırada yanı başında duran bir Filistinli de atılan kezzaptan hafif yaralandı.

Askerlerin bazılarının ateş açması üzerine yaralanan 3 Filistinli ise Nablus'taki hastaneye kaldırıldı.

Filistinli kız öğrenci askerlerce yakalanarak tutuklanırken, babasının Nablus'taki yerel televizyonlardan birinin sahibi olduğu öğrenildi.
Babası, kızının neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini ve her zaman olduğu gibi evden okuluna gitmek üzere sabah evden ayrıldığını belirtti.
Kızının çok başarılı bir öğrenci olduğunu bildiren baba, belki aileye yapılan baskınlar nedeniyle kinlenmiş olabileceğini kaydetti.

Ailenin evine ve yine kızın adını taşıyan "Senabil" adlı yerel televizyonun yayınlarının yürütüldüğü binaya sürekli baskınlar düzenlendiği ve stüdyodaki cihazlara el konulduğu da belirtildi.

Nablus'taki Havara askeri kontrol noktasında 12 gün önce de bir Filistinli kadın İsrailli askerin yüzüne kezzap atarak yaralamıştı.