kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İspanyol toplumu terörizme boyun eğmeyecek"

Giriş Saati : 22.09.2008 13:29
Güncelleme : 22.09.2008 23:48
Yeni Haber
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, terör örgütü ETA'nın düzenlediği ve 1 askerin ölümüne, toplam 18 kişinin de yaralanmasına yol açan 3 saldırıyla ilgili olarak, "İspanyol toplumu asla terörizme boyun eğmeyecek" dedi.

Zapatero, başbakanlık konutunda yaptığı açıklamada, ETA'nın pazar gece yarısı Cantabria bölgesindeki Santona yerleşim yerinde ordu evi önünde bomba yüklü aracı patlatarak düzenlediği saldırıda ölen 46 yaşındaki askerin ailesine baş sağlığı, yaralanan 6 kişiye de acil şifa diledi. Terör saldırısının sorumlularının en kısa zamanda yakalanması için tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Zapatero, ETA'nın İspanya'yı bölme amacına asla ulaşamayacağını belirtti.

Bu arada ölen askerin Santona'daki ordu evinde tatilini geçirdiği, eşinin ise patlamadan çok kısa süre önce odasına gittiği için saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

Bask özerk yönetimi başkanı Juan Jose İbarretxe de saldırıyı kınarken, ortaya attığı siyasi görüşlerle "ETA'ya oksijen verdiği" yönündeki eleştirilere ise "Barış için çalışmaya devam etmek için siyasetten vazgeçmeyeceğim" cevabını verdi.

Öte yandan İspanya'daki tüm siyasi partiler saldırıyı kınarken, en sert açıklama Cantabria özerk yönetimi başkanı Miguel Angel Revilla'dan geldi. Revilla, "İki çeşit ETA var. Biri bu psikopat saldırıyı yapan katiller, diğeri de hukuk devletinin yasa dışı ilan ettikleri" derken, İbarretxe'yi ve Bask bölgesindeki birinci parti olan Bask Milliyetçi Partisi'ni (PNV), geçen hafta Yüksek Mahkemenin kararıyla kapatılan Bask Milliyetçi Hareketi (ANV) ve Bask Komünist Partisi'nin (PCTV) ETA yanlısı tavırlarına göz yummakla suçladı.

(AA)