kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

UAEK yönetim kurulu olağan toplantısı başladı

Giriş Saati : 22.09.2008 13:12
Güncelleme : 22.09.2008 23:48
Yeni Haber
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısı, kurumun Viyana'daki merkezinde bugün başladı.
Toplantının gündeminin ilk sıralarında, İran ile Kuzey Kore'nin nükleer programlarına ilişkin son gelişmeler ve UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin, İran'ın nükleer programına ilişkin raporu yer alıyor.
El Baradei'nin geçen hafta yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin heyet başkanlarına ve BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu İran raporunu, yönetim kurulu toplantısının bugünkü açılış oturumunda da özet olarak sunduğu belirtildi.

Basına kapalı yapılan yönetim kurulu toplantısında El Baradei'nin sunduğu İran raporuna ilişkin üye ülkelerin sözlü beyanlarda bulunacaklarını belirten UAEK kaynakları, İran'a yönelik herhangi bir karar tasarısının toplantıya sunulmadığını bildirdiler.

UAEK Başkanı El Baradei, geçen hafta sunduğu raporunda İran yönetiminin BM Güvenlik Konseyi'nin 1737 ve 1747 sayılı kararlarının gereklerini yerine getirmediğini ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtmişti.

İran'ın UAEK ile belirli bir işbirliği yaptığını vurgulayan El Baradei, "Bu işbirliğine rağmen İran yönetiminin nükleer programına ilişkin tüm dokümanları UAEK'ya vermediğini" bildirmişti.

El Baradei'nin raporunda, İran yönetiminin taraf olduğu Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasının (NPT) ani denetimleri öngören ek protokolünü de bugüne kadar onaylamadığına işaret etmişti.

Viyana'da bugün başlayan UAEK yönetim kurulu olağan toplantısının hafta sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.