kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Fark yanıltmasın

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.09.2008 09:29
Güncelleme : 22.09.2008 21:02
Yeni Haber
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Kocaelispor'u 4-1 mağlup etti. Maçı değerlendiren spor yazarlarının büyük çoğunluğunun ortak düşüncesi "Skor yanıltmasın" şeklinde oluştu...

LEVENT TÜZEMEN: SKİBBE DOĞRUYU BULDU (SABAH)

Kadronun sakatlıklar yüzünden daralması Skibbe'nin doğru onbiri bulmasını sağladı. Arda, Hakan Balta, Sabri, Linderoth, Ümit Karan ve Mehmet Topal'ın katılmalarıyla kadro hem güçlenecek hem takım içinde ciddi bir rekabet yaşanacak.

Özellikle Sabri, Arda ve Mehmet Topal gibi çok koşan, çalışan, mücadele gücü yüksek oyuncular Galatasaray'ın daha tempolu oynamasını sağlayacak. Alparslan, Aydın, Barış gibi genç oyuncuların formayı kapmak için yapacakları mücadele Galatasaray'da rekabeti tırmandıracak.

Asıl sıkıntı Galatasaray geniş kadroya ulaştığında yaşanacak. Eğer Skibbe takım içi rekabeti yönetme becerisini gösterebilirse Galatasaray hem Avrupa'da hem de ligde başarılı olur...



ZAFER ERTEM: FARK YANILTMASIN! (FOTOMAÇ)


Emin ellerde olmayan G.Saray tanınmazlığını sürdürüyor. Dün geceki maçın favorisi tabiiki kadro zenginliği gözönüne aldığımızda G.Saray'dı. Hem de 10 eksiğine rağmen. İlk yarı boyunca top hep G.Saray'daydı. Sayıyı atıyorum maç genelinde belki bin pas yaptılar rakibe top vermediler ama bilinçli bir organizasyonla Baros'un ilk golüne kadar bir kez bile Kocaeli ceza sahasına giremediler...

...Farklı skor asla yanıltmasın. G.Saray ne yapıp edip defans zaafiyetini çözmeli. Kolay gol yeme hastalığını atlatılırsa, kolay gol atma avantajı sarı-kırmızılı takımı rahatlıkla zirveye taşır.

ŞÜKRÜ KANBER: İLK KEZ IŞIK VAR (FOTOMAÇ)

Galatasaray sıkı bir başlangıç yaptı. Uzun zaman sonra sahaya oyun felsefesini yansıtan bir takım izledik. Topa sahip olan, bol pas yapan, mümkün olduğunca kanatlara inen ve golü arayacak bir takım. Kontrollü bir hücum mantığı geliştirilmişti. Her ne kadar ev sahibi Kocaeli daha ilk atağında golü bulmuş dahi olsa, sahanın mutlak hakimi deplasman takımıydı. Skibbe uzun zamandır ilk kez takımına bir futbol kişiliği kazandırmışa benziyordu. Üst üste aynı kadro ile sahaya mecburen de olsa çıkmanın nimeti miydi acaba bu?

... Galatasaray gerçekten iyi bir takım, iyi oyunculara sahip. Yeter ki Skibbe bu kaliteye kenardan eşlik edebilsin. Rezervlerimiz hâlâ sürmekle birlikte Skibbe ve Davala ikilisini hakkını vermemiz lazım. Bu kez ışık verdiler. Oyunu çirkinleştirmediği için bir sporsever olarak ev sahibi takıma teşekkür ederim.

CÜNEYT TANMAN: GÜÇ FARKI! (TAKVİM)

Galatasaray, kazansa da negatif yazmak zorunda kalmak hiç hoş değil.
Eksiklerinin fazlalığına rağmen sahaya çıkan isimlerin kaliteleri, skor 4-1 olsa da pozitif yazmak için yeterli olmuyor. Takım olmak başka birşey. İnsan böyle iddialı bir kadrodan doğru hücum, doğru defans, çabuk oyun, iyi pas görmek istiyor. Skibbe'nin bu konuda geç kaldığı ve kafasının karışık olduğu bir gerçek...

... Galatasaray için dün akşamda olumlu bir kaç şeyin altını çizmem gerekiyor. Lincoln nihayet Lincoln gibi oynadı. Çok istekliydi.
Çok iyi mücadele etti. Fizik olarak yağışlı havada çok iyi gözüktü. Ve ondan beklenen harika paslarını izledik. Bu paslarda Baros'un Galatasaray'ın ne kadar başarılı olabileceğini gördük. Yine bu paslar çok gol kaçıran ama çok iyi yerlere koşular yapıp çok pozisyon bulan Nonda'ya da çok gol attırabileceğini söyleyebiliriz.
Sonuçta Galatasaray için Kocaeli sıkletine göre bir rakip değildi. Ve sıkıntılarına rağmen farklı kazanması doğal sonuç oldu.

HASAN TANKAYA: 3 PUANDAN FAZLASI (TAKVİM)

Galatasaray baştan sona hak ettiği maçı farklı kazandı.. Eksik çoktu, Bellinzona maçı yorgunluğu vardı.. Üstüne üstlük Körfez'de bol yağmurlu bir gecenin ıslattığı ağır zemin vardı.. Ama Galatasaray'ın da usta ayakları vardı: Baros gibi..
Lincoln gibi... Kewell gibi... Çalışkan işçileri vardı: Hasan Kaptan gibi Ayhan gibi, Servet- Volkan gibi... Genç yıldızları vardı: Yaser gibi, Alpaslan gibi... Cim-Bom 90 dakika boyunca oyunu domine eden taraf oldu.

... Skibbe elindeki malzemeyle en iyi onbiri sahaya sürdü.. Lincoln çok iyi oynadı.. İstekli ve iş bitirici görüntüdeydi.. Orta sahada iyi çalıştı topları olumlu kullandı Ayhan'a yardımcı oldu.. Baros bu ligde daha çok gol atar. Kewell zevk veriyor. Attığı gol ustalık kokuyordu.. Kocaeli bu dev orduya dayanacak güçte değildi. Sonuçta Galatasaray iyi bir deplasman galibiyeti aldı. Kumaşının kalitesini belgeledi. Şimdi Skibbe'ye ömür biçenler bir süreliğine kalemlerini kılıflarına sokacak.. Bu açıdan baktığınızda bile Galatasaray'ın bu 90 dakikada kazanması 3 puan kadar önemli bize göre...

İLKER YASİN: SKOR KANDIRMASIN (HÜRRİYET)

Galatasaray sanki veteran takımı gibi. 10 tane sakatın olması, takımın futbol kimliğini ve G.Saray etiketini etkilememeli. Çıkar PAF takımını çarpışarak oynasın, Alparslan gibi, heyecanıyla, ruhuyla... Kimse skora bakıp kendi kendini aldatmasın, bu skor kandırmasın. G.Saray alan değil Kocaelispor veren taraftı dün gece.

Meira, Kewell, Baros, Lincoln, Nonda... Yıldız olmasına rağmen yıldız da, biraz kaymış bu yıldızlar. Demek ki Avrupalılar İbiza'ya, Alanya'ya yerleşir. Futbolun tekaüdü starlar da soluğu Türkiye Ligi'nde alır. Bakmayın dün atılan gollere... 2-1'den sonra oyun disiplininden kopan Kocaelispor yedi golleri. Koşan, attıran, yılmadan çarpışan, bastıran, yardımlaşan, işini dişine takan G.Saray yok bugünlerde.

MUSTAFA DENİZLİ: MAHŞERİN ÜÇ ATLISI (MİLLİYET)

Deplasmanda 4 gol atan Galatasaray'a 'destan' bile yazılır, ama 'destan' yazılacak bir durum yok ortada.
Esas yazılması gereken Türkiye liglerindeki takımların kalitesidir. Kocaelispor bu görüntüsünü devam ettirirse bu futbolla ligin sonuna kadar galip gelemez. Tabi bu biraz abartı, ama Kocaeli bu görüntüsüyle bunun dışında bir çağrışım yapmıyor. Galatasaray'ın aldığı farklı galibiyeti, beyinlerinin ve kalite ayaklarının farkı olarak görmek gerekir.
Galatasaray'ın sorunu şu; Bu kadar kalite ayak öndeyken, dönen topların durumu ne olacak ve ne oluyor buna bakmak lazım. Kocaeli gibi takımlara bu üstünlüğü sağlayabilirsiniz, fakat biraz dişli rakipler karşısında çok zor anlar yaşarsınız...

... Üç tane adam belki rakibin de zayıflığından istifade ederek maça damgasını vurdu. Lincoln hem kendini, kendisiyle beraber takımı da toparlamaya başladı. Kewell çok yüksek kalitede. Baros da, "Türkiye liglerinin en önemli golcüsü olurum" mesajını bas bas bağırarak verdi. Bu üçlüye önümüzdeki günlerde katılacak olan Ümit var Arda var...

RIDVAN DİLMEN: TÜRKİYE GERÇEĞİ (MİLLİYET)

Galatasaray'ın dünkü kadrosu kısıtlıydı. Çok da sakatı vardı. Dolayısıyla oyuncu tercihleri ile ilgili Skibbe'ye bir şey söyleme şansımız yok. Elindeki mevcut kadroda isim olarak kim varsa oynattı. İsim olarak diyorum çünkü Kewell'ı ilk yarıda Ayhan'ın yanında kullandığı için Volkan'ın önünde hiç kimse yoktu. Hem iki ön libero gibi oynayacaksınız, hem iki forvet gibi. Üstelik Lincoln ile birlikte. Sağ taraftaki Aydın da cabası. Bak kadroya forvet tipli beş oyuncu var. Hatta hücumu seven Ayhan'ı da koyalım içine altı. Bir de Hasan Şaş'ı ekleyin bek oynamasına rağmen, etti yedi. 1-0 da geriye düşüyorsunuz. Ama skora bakıyorsunuz 4-1. Ve de zorlanmıyorsunuz...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 4 3 1 0 8 2 10
2 Trabzon 4 3 1 0 5 1 10
3 Bursa 4 3 0 1 6 4 9
Tümünü göster...
4 Galatasaray 4 2 2 0 9 3 8
5 Sivas 4 2 2 0 7 3 8
6 Gaziantep 4 2 1 1 5 5 7
7 Konya 4 2 1 1 5 5 7
8 Fenerbahçe 4 2 0 2 6 3 6
9 Ankaraspor 4 2 0 2 6 5 6
10 Kayseri 4 1 2 1 1 1 5
11 Denizli 4 1 1 2 5 8 4
12 G.Birliği 4 1 1 2 4 7 4
13 Hacettepe 4 1 1 2 3 7 4
14 Eskişehir 4 0 3 1 3 5 3
15 Ankaragücü 4 0 2 2 5 7 2
16 İ.B.B. Spor 4 0 2 2 1 4 2
17 Antalya 4 0 1 3 5 8 1
18 Kocaeli 4 0 1 3 2 8 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Denizli 0  
  Trabzon 1  
 Eskişehir 2  
  Sivas 2  
 Ankaragücü 0  
  İ.B.B. Spor 0  
 Fenerbahçe 3  
  G.Birliği 0  
 Kocaeli 1  
  Galatasaray 4  
 Bursa 1  
  Kayseri 0  
 Antalya 0  
  Konya 1  
 Ankaraspor 4  
  Hacettepe 0  
 Beşiktaş 3  
  Gaziantep 0  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Hacettepe Ankaragücü  
 G.Birliği Ankaraspor  
 Galatasaray Konya  
 İ.B.B. Spor Beşiktaş  
 Kocaeli Bursa  
 Sivas Fenerbahçe  
 Gaziantep Denizli  
 Kayseri Eskişehir  
 Trabzon Antalya