kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir'in suyundaki arsenik sorunu

Giriş Saati : 19.09.2008 11:08
Güncelleme : 19.09.2008 23:46
Yeni Haber
İzmir'de şebeke suyunda arsenik oranının yüksek çıkması nedeniyle evlerindeki içme suyunu kullanamayan ve içemeyen İzmirliler, yaklaşık 3 aydır belediyenin su satış noktalarında su almak için kuyruk bekliyor.

Bornova'daki su satış istasyonunda kuyrukta bekleyen vatandaşlar, arsenik oranının yüksek çıkmasından itibaren yaklaşık 3 aydan bu yana devam eden su sorununun çözülmesini beklediklerini belirterek, ''kuyruk çilesi''nin bitmesini istediler.

Yaklaşık 1.5-2 saat kuyrukta bekledikten sonra sıranın kendilerine geldiğini belirten vatandaşlar, özellikle ramazan ayında, ellerinde su bidonlarıyla saatlerce kuyrukta beklemenin kendilerini çok zorladığını ifade ederek, zaman zaman iftarı bile kuyrukta açmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Satış noktalarında alınan karar gereği, kişi başı 40 litre su verildiğini, bunun ancak iki gün yettiğini kaydeden vatandaşlar, ''İki günde bir geliyoruz. 5 litrelik 7-8 tane pet şişe, ya da 19'ar litrelik iki pet damacana ile geliyoruz. El arabalarıyla götürmeye çalışıyoruz. Çoğumuz yaşlı ve emekliyiz. Bazı kalabalık aileler gün aşırı geliyor. 3 aydan bu yana bu devam ediyor. Artık çektiğimiz çilenin bitmesini bekliyoruz'' diye konuştular.

''GECE 24.00'A KADAR AÇIK KALSIN''

Bazı vatandaşlar, çalıştıkları için işten çıktıktan sonra su kuyruğuna girdiklerini kaydederek, satış istasyonlarının 20.00'da kapandığını, bu açıdan sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. İstasyonların kapanma saati geldiğinde bile kuyruğun azalmadığını belirten İzmirliler, su satış istasyonlarının gece 24.00'a kadar açık kalması talebinde bulundu.

''OKULLARDAKİ SU DEPOLARI TAMAMLANDI''

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle arsenik oranı yüksek bölgelerde okullardaki öğrencilere, okulların açıldığı gün şişe suyu dağıttıklarını hatırlatarak, bu okullara su depoları yerleştirildiğini bildirdi. 200'ü aşkın okula su deposu yapıldığını, depoların okulun öğrenci kapasitesine göre 500 ile 1500 litre hacimli olduğunu bildiren belediye yetkilileri, satış istasyonlarından tankerlerle getirilen suyun okullardaki depolara doldurulduğunu ve bu sayede çocukların temiz içme suyuna kavuştuğunu ifade ettiler.

(AA)