kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir 200 Avrupa kentinden biri olacak

Giriş Saati : 19.09.2008 11:44
Güncelleme : 19.09.2008 23:46
Yeni Haber
26 Eylül 2008 akşamı Kültürpark'ta gerçekleşecek Avrupa Bilim Eğlence Gecesi, bu yıl, aynı gün 200 kentte birden düzenlenecek. Bu kentlerden biri de İzmir olacak.

Türkiye'deki üçüncü "Avrupa Bilim-Eğlence Gecesi"nin İzmir ayağı, 26 Eylül 2008'de, EBİLTEM-Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde ve İZFAŞ'ın desteğiyle Kültürpark'ta düzenlenecek.

'Çağlar Boyu Bilim' temasıyla gerçekleşecek etkinlikte, bilim ve eğlence bir araya gelirken; bilim insanları, bilim ve teknolojideki gelişmeleri, tarihsel süreç çerçevesinde aktaracak ve her çağ o dönemin öncü bilim adamının temsiliyle canlandırılacak. Her döneme uygun icatlar, o günün koşulları esas alınarak yeniden canlandırılırken; keçe, urgan, mum, ruj ya da mikroskop yapım yöntemleri gösterilecek; yanmayan para, gizli yazı ya da tozsuz yaşam gibi ilk bakışta sihir etkisi veren bilimsel buluşlar aktarılacak.

Akademisyenler Orkestrası'nın müziğiyle renklenecek gece, Avrupa Komisyonu, 7. Çerçeve Programı kapsamında düzenleniyor. Etkinliğin temel amacı, gelecek kuşakları bilime ve bilim insanı olmaya özendirmek.

İZMİR'DE ÜÇÜNCÜ, İSTANBUL'DA İLK KEZ

28 ülkede düzenlenecek gece, bu yıl İzmir'in yanısıra Brüksel, Paris, Prag, Kopenhag, Sofya, Atina, Bükreş, Lizbon, Oslo, Riga, Barselona, Roma, Milano, Lizbon, Kudüs ve İstanbul'da da aynı tarihte gerçekleşecek. Türkiye'deki 3. Avrupa Bilim Eğlence Gecesi bu yıl EBİLTEM'in girişimleriyle ve İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi ortaklığıyla İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde de yapılacak.

Etkinlik, 2005 yılından buyana AB üyesi ve aday ülkelerde sürdürülüyor. European Researchers Nights (Avrupa Araştırmacı Gecesi) adıyla düzenlenen gece, Türkiye'de başladığı günden buyana, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle EBİLTEM koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

İHA