kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Manken Deniz Akkaya'ya ''hakaret'' davası

Giriş Saati : 19.09.2008 14:29
Güncelleme : 19.09.2008 23:46
Yeni Haber
Şarkıcı Yeşim Salkım'ın, bir basın toplantısında manken Deniz Akkaya'ya ''hakaret ettiği'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Yeşim Salkım ile şikayetçi Deniz Akkaya katılmadı. Tarafları duruşmada avukatları temsil etti.

Salkım'ın avukatı Müşerref Pehlivan, duruşmada söz alarak, bilirkişi incelemesi sonucunda basın toplantısı görüntülerinin kayıtlarının olduğu kasetin çözümünün yapılarak rapor haline getirildiğini ancak raporda müvekkiliyle ilgili bazı hususların yer almadığını tespit ettiklerini savundu. Pehlivan, bu kasetin başka bir bilirkişi tarafından çözülerek, konuya ilişkin yeniden rapor düzenlenmesini istedi.

Hakim Osman Hancıoğlu da Pehlivan'ın talebini kabul ederek, yeniden bilirkişi raporu düzenlenmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Deniz Akkaya'nın, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde, 1 Ekim 2006 tarihindeki bir basın toplantısında ve devamında o dönemde evli olan İlker İnanoğlu ile şarkıcı Yeşim Salkım'ın, mankenler Güzide Duran ve Deniz Akkaya hakkında hakaret içeren sözler sarf ettikleri öne sürülüyor.

İnanoğlu'nun, bir basın toplantısında söylediği ''Güzide ve Deniz, Yeşim'in tırnağı bile olamaz'' şeklindeki sözleri ve diğer konuşmaları ile Akkaya'ya hakaret ettiği belirtilen dilekçede, yanındaki Yeşim Salkım'ın da bu sözleri tasdik ettiği belirtiliyor.

Salkım'ın, ''basın yoluyla hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

AA