kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Afrikalı dansçılar havalimanında mahsur kaldı

Giriş Saati : 19.09.2008 13:35
Güncelleme : 19.09.2008 23:46
Yeni Haber
Festivale katılmak üzere Türkiye'ye gelen Afrikalı dans grubu, organizatörleri ile bağlantı kuramadıkları için 11 gündür Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, African Shrine Assemble (Afrikalı Kutsanmış Topluluğu) üyeleri, Sierra Leone'den bir organizatörle anlaşarak festivale katılmak üzere yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye geldi.

İstanbul, Samsun ve Edirne'deki çeşitli festivallere katılan grup, ülkelerine dönmek üzere hazırlık yaparken organizatörün yeni teklifi üzerine turnelerini uzatarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Afyon ve Datça'da da festivallere katıldı.

Afrikalı dans grubu, turneyi tamamlayıp ülkelerine dönmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldiklerinde ülkelerindeki şiddetli fırtınadan dolayı telefon hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle organizatörleriyle bağlantı kuramadı.

Dönüş biletleri olmayan Afrikalı dans grubu, 9 Eylülden bu yana Türkiye'den çıkış yapamadı.

Grubun sözcüsü Samuel Laverse, 11 gündür Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde banklarda yatıp kalktıklarını, havalimanının yemekhanesinde karınlarını doyurduklarını, personelin lavabo ve banyosunu kullandıkları kaydetti.

Laverse, Türkiye'ye gelen 24 kişilik gruptan 10 kişinin ülkelerine döndüğünü, bilet işlemleri yapılamayan 14 kişinin ise telefon arızası giderildiğinde organizatörle bağlantı kurulursa dönebileceklerini söyledi.

Samuel Laverse, 25 Eylül tarihine kadar vizelerinin bulunduğunu, ancak bu tarihe kadar ülkelerine dönemezlerse durumlarının daha da zorlaşacağını ifade etti.

AA